Sastojci:
– 40 g ovsenih pahuljica
– 1 kašika suvih brusnica
– 60 g pirea od pečene bundeve
– 1 kašičica cimeta
– orasi
– med
– još malo brusnica
Priprema:
U šerpi pomešati ovsene pahuljice i brusnice, preliti ih sa oko 200 ml vode i staviti da se zagreva.
Kada proključa smanjiti na najnižu temperaturu i kuvati dok pahuljice ne upiju svu tečnost. To traje samo nekoliko minuta i potrebno je mešati ih da se ne bi zalepile za dno šerpe.
Kada je gotovo skloniti sa šporeta, pa dodati pire od bundeve i začine i dobro izmešati.
Probati i zasladiti po ukusu sa pola ili jednom kašičicom meda. Ako je bundeva baš slatka možda med neće ni biti potreban.
Sipati kašu u činiju, posuti seckanim orasima i brusnicama i po želji preliti medom.
Prijatno!
Izvor: N1