Potrebno je:
300 g testenine
350 g mlevenog mesa
50 gr suve slanine
1 štap kobasice
1 glavica crnog luka
bibera, soli
malo origana, peršunov list
3 jaja
50 g rendanog kačkavalja
100 ml jogurta
Priprema:
Na sitno seckanom luku propržiti seckanu slaninu i kobasicu, pa dodati mleveno meso i dinstati par minuta.
Kad se uprži dodati soli, bibera, origana i seckanog peršunovog lista. Ubaciti i jedno jaje.
Testeninu obariti …Pleh premazati uljem, pa poređati pola testenine.
Preko nje istresti mleveno meso i prekriti ostatkom testenine. U činiju razbiti dva jaja, dodati dve kašike rendanog kačkavalja i 100 ml jogurta. Preliti preko testenine. Dodati još malo kačkavalja i zapeći u rerni 20-30 min na 220 stepeni C da zarumeni. Sjajan obrok od koga će te se lepo naklopati. Prijatno.
22. Septembra 2021.
Gurmanska tjestenina sa mljevenim mesom, slaninom i kobasicama
Podijeli vijest na:
Pretplata
0 Komentara
Povezane vijesti
-
Hronika
Godišnjica masovnog ubistva u OŠ “Vladislav Ribnikar”
-
Magazin
Veliki petak – dan najveće hrišćanske žalosti
-
Svijet
Više od 30 ljudi poginulo u poplavama u Brazilu, 60 osoba se vode kao nestali
-
Region
Sručilo se jako nevrijeme i napravilo haos: Izvlačili automobil iz vode, led zabijelio ulice
-
Svijet
Premijer Gruzije odbio da posJeti SAD zbog zakona o “stranim agentima”
4
Vijesti
6