9. Septembra 2021.

Ako voliš jesen, voljećeš i ove filmove

Big Portal

Da bi ugođaj bio potpun i filmove treba pažljivo da odabereš. Donosimo ti listu filmova, koji su već klasici, ali su nezaobilazni i ove jeseni. Ako voliš jesen, sigurno ćeš voljeti i ove filmove.

Ovo je romantična drama sa Richardom Gere-om i Winonom Ryder u glavnim ulogama. Gere igra sredovječnog muškarca, koji je ujedno i veliki ženskaroš, ali se nenadano zaljubljuje u mnogo mlađu i teško bolesnu ženu. Spremi se za romantiku, suze, šarm Richarda Gerea i predivni New York u jesen.

Dobri Vil Hanting

Matt Damon igra mladog i genijalnog matematičara, koji je odrastao na ulicama Bostona i ne posjeduje ništa osim svog genijalnog uma. Mladić je prisiljen da posjećuje psihoterapeuta, koga igra Robin Williams i koji će mu promjeniti život svojim pričama. Ovo je topla priča o neočekivanom prijateljstvu, između psihoterapeuta i pacijenta, začinjena ljubavnom pričom i razvojnim putem jednog lika sa margina društva. Ovaj film je must see za svakoga.

Legenda o jeseni

U pitanju je porodična saga sa proslavljenim glumcima, poput Anthonyja Hopkinsa i Breda Pitta, u glavnim ulogama. Ostarjeli poručnik, koji ima 3 sina, sve teže izlazi na kraj s njihovim hirovima. Kao dodatni problem javlja se Prvi svjetski rat i jedna “femme fatale”. Osim zanimljivom pričom, ovaj film plijeni i prelijepim pejzažima države Montane.

Slatki novembar

Da li smo već spomenuli suze? Biće ih još. Šta se desi kada se sretnu suprotnosti? Jedan radoholičar i jedna djevojka slobodnog duha, započinju kratku vezu. Ona mijenja u potpunosti njegov život i on počinje da preispituje svoju prošlost. Iako posve različiti, zaljubiće se, ali će im njena bolest pomrsiti planove. Drži maramice pri ruci.

Miris žene

Charlie je student, koji prihvata privremeni posao pomoćnika penzionisanom slijepom pukovniku. Pukovnik je ličnost oštrog karaktera i već je odavno izgubio volju za životom. On ima i jednu osobinu, koja se posebno ističe: pravi je poznavalac i ljubitelj žena. Pukovnikove riječi o ljepšem polu i tango sa mladom ženom, čiji miris ga je privukao, čine ovaj film nezaboravnim.

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare