3. Septembra 2021.

Žele da se i Severini zabrani ulazak u Srbiju

Big Portal

Seve je na sceni izgovorila rečenicu koja je uvredila mnoge Srbe koji su svoju frustraciju ispoljili na društvenim mrežama. Po internetu se širi i snimak na kojoj pevačica izgovara ono što je ih je uvredilo.

“Samo mi se čuvajte, Crnogorci! Nemojte da vas neko dira”, rekla je Severina okupljenim fanovima, što je izazvalo njihovo oduševljenje.

Crnogorci su oduševljeni, a pojedini Srbi su to shvatili kao provokaciju.

Brojni tviteraši iz Srbije shvatili su ovu poruku u političkom kontekstu, a neki su otišli toliko daleko da predlažu da se Severini zabrani ulazak u Srbiju.

Pojedini Crnogorci su se šalili, rekavši: “Ali, Seve, mi smo izmišljena nacija”, a pojedini srpski komentatori primetili su da je rekacija pojedinih sugrađana ipak preterana.

https://twitter.com/cvijetukamenu/status/1432335244984819712?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1432335244984819712%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.b92.net%2Fzivot%2Fvesti.php%3Fyyyy%3D2021mm%3D09dd%3D03nav_id%3D1916829

Podsetimo, poslednji muzičari kojima je zabranjen ulazak u Srbiju bili su Džala Brat i Buba Koreli. Zabrani ulaska u Srbiju prethodio je incident na njihovom nastupu u Nišu kada je, kako se pisalo, obezbeđenje, bacilo sa bine dečka u publiku, a zatim se i fizički obračunalo na njih. Ovaj događaj pokrenuo je i lavinu reakcija, a pisalo se i da je pokrenuta peticija, kako bi im se zabranio ulazak u Srbiju.

Takođe se pisalo i da je crnogorskoj pevačici Jadranki Barjaktarević zabranjen ulazak u Srbiju nakon što je na jednom nastupu u Crnoj Gori pevala “Ne može nam niko ništa jači smo od Srbije”. U javnosti su tada krenule da kruže priče da je ona zbog govora mržnje vraćena sa srpske granice, kada je iz Crne Gore krenula ka Beogradu.

“To je bilo još u oktobru prošle godine. Od tada nisam išla nigde”, rekla nam je Barjaktarovićeva u aprilu ove godine.

Nakon pomenutog skandala koji je uzburkao javnost, Jadranka se oglasila i otkrila kako je došlo do toga da otpeva sporne stihove.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare