Potrebno je:
180 g brašna
1/2 praška za pecivo (1 ravna kašičica)
malo soli
2 vanilin šećera
korica limuna
80 g maslaca
1 jaje
Za nadev:
250 g krema ili džema
po potrebi 2-3 kašike mleka
prah šećer
1 vanila
Priprema:
U činiju prosejati brašno sa praškom za pecivom, dodati rastopljen maslac, koricu limuna, jaje vanilin šećer ili dodajte po želji šećera i zamesiti testo mekše.
Ako treba dodati 2-3 kašike mleka. Razviti tanko pa na dno stavljati krem i donju stranu presaviti i iseći dobro. Malo rukama praviti valjak, pa seći na desetak cm rolate i ređati u podmazan pleh. Može malo da probodete viljuškom da imaju vazduha da ne pucaju. Peći 15-20 min da samo malo zarumene. Rešetku podići za jednu više u rerni. Uvaljati u prah šećer, zamirisan vanilom. Tako mekani mirisni tope se. Mogu duže da stoje.
3. Septembra 2021.
Mekani rolat po receptu naših baka
Podijeli vijest na:
Pretplata
0 Komentara
Najstariji
Povezane vijesti
-
Region
Bocan-Harčenko: Srpski narod zna šta Zapad radi
-
Republika Srpska / BiH
Konaković: Podržavam Košarca u svemu što radi kada je riječ o Trgovskoj gori
-
Republika Srpska / BiH
Kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH tražiće da Trgovska gora bude na dnevnom redu naredne sjednice
-
Svijet
Ovo su prosječne godišnje plate u evropskim zemljama: Razlike su velike, evo zašto
-
Svijet
Vjetar srušio repliku Kipa slobode u Brazilu