28. Augusta 2021.

Becker: Ako Novak nije prvi favorit, ko je onda?

Big Portal

Poslednji grend slem sezone počinje u ponedeljak, 30. avgusta, a Novak Đoković je prvi favorit.

Becker je također uvjeren da će se Novak najviše pitati kada je u pitanju trofej na Flushing Meadowsu.

Fotografija: Profimedia

” On je prvi na svijetu, pobjednik tri slema ove sezone. Ako Novak nije prvi favorit za ovaj turnir, ko je onda? Da, istina je da nije odigrao nijedan pripremni turnir na tvrdoj podlozi, ali da nije prvi favorit za ovaj turnir” ali on je vrlo iskusan i dobro poznaje svoje tijelo. “Što se tiče sportske strane, postoji nekoliko igrača koji mi se jako sviđaju “, rekao je Boris.

Nijemac dodaje da će najveće prepreke za Đokovića biti trio Zverev – Cicipas – Medvedev.

” Nijemac po imenu Alexander Zverev je, po mom mišljenju, na samom vrhu liste favorita. Naravno, Cicipas, koji kuca na vrata. A zatim Medvedev, koji lijepo igra. Zadovoljstvo ga je gledati. Nikada ga ne gledate znam tačno šta će se dogoditi, mislim da on sam to ne zna. Đoković je moj prvi favorit, pa su Zverev, Medvedev treći, a Cicipas četvrti, ” Becker je zauzeo svoju” tabelu “.

Dodaje da je Đoković postupio ispravno kada je otišao na odmor nakon što nije uspio na Olimpijskim igrama u Tokiju.

” Osvajanje Grand Slama najteži je zadatak na Tajlandu. Da nastavi igrati, ostao bi bez daha u drugoj sedmici u New Yorku. To nisu idealne pripreme, on uvijek igra turnir prije New Yorka, ali ovaj godina je drugačija. Također je osvojio Pariz i tamo je. Igrao je na turniru prije, ranije nije uspio. Zatim je igrao Wimbledon bez pripremnog turnira i osvojio ga. Ove godine je sve drugačije i možda se uklapa u njegove planove. Morao je da se odmori, posebno mentalno nakon napornog dana u godini “, zaključio je Becker.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare