Sastojci:
1 kg krušaka
1/2 l vode
3 kesice pudinga od čokolade
9 kašika šećera
100 g čokolade
125 g margarina
4 jajeta
4 kašike šećera
4 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
150 g šlaga
2,5 dl kisele vode
1/2 l soka od narandže
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo i peći u đuveču 15 minuta na 180 stepeni. Kruške oguliti, prepoloviti, očistiti. Staviti u šerpu, dodati pet kašika šećera, naliti vodom i kuvati pet minuta. Izvaditi rešetkastom kašikom. Puding i četiri kašike šećera razmutiti sa tri dl soka od narandže i skuvati u vodi u kojoj su se kuvale kruške. U toplo dodati čokoladu i margarin i miješati dok se ne rastopi. Preko kore premazati tanak sloj fila, poredati kruške i premazati ostatkom fila. Ostaviti da se hladi. Premazati umućenim šlagom i služiti.
Nezavisne.