25. Augusta 2021.

Savršen ručak: piletina sa ruzmarinom i slatkim krompirom

Big Portal
piletina i slatki krompir
Sastojci za ovaj ukusni ručak:

4 čajne kašike maslinovog

3 češnja bijelog luka

3/4 čajne kašike soli

1/2 čajne kašičice svježeg isjeckanog ruzmarina

1/2 čajne kašičice svježe mljevenog crnog bibera

500g slatkog krompira – prokuhanog

220g piletine bez kosti

1 tanko narezan limun

Priprema:
U tavi od neprijanjajućeg čelika zagrij 3 kašičice ulja na srednjoj temperaturi. Pomiješaj češnjak, 1/2 kašičice soli, 1/4 kašičice ruzmarina i 1/4 kašičice bibera. Dodaj nasjeckan krompir i kuhaj poklopljeno 5 minuta. Gurni krompir na jednu stranu tave. Preostalu 1 kašičicu ulja dodaj na drugu stranu tave. Poredaj piletinu u tavu pored krompira. Kuhaj, otkriveno, 8 minuta.

Promješaj krompir i okreni piletinu. Piletinu pospi preostalom 1/4 kašičice soli, ruzmarinom i biberom. Preko stavi kriške limuna. Kuhaj poklopljeno još 8 do 10 minuta ili dok piletina ne bude gotova, a krompir ne potamni. (Ako je potrebno, izvadi krompir kad bude gotov i nastavi da kuvaš piletinu dok ne bude gotova.)

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare