25. Augusta 2021.

Džordan bivšoj ženi ostavio 168 miliona dolara

Big Portal

Osamnaest godina bio je oženjen Huanitom. Vjenčali su se 1989. u trenucima kada je njegova karijera poprimala svjetsku slavu. Huanitu je upoznao još 1985. u restoranu u Čikagu. Njihov zajednički prijatelj smatrao je da bi njih dvoje bili idealan par. Nakon što su počeli da se zabavljaju i uživaju u zaljubljenim počecima, Majkl je 1987. na proslavi Nove godine zaprosio Huanitu.

Svadba je bila u Las Vegasu, a već tada par je imao i prvo dijete, sina Džefrija, koji se rodio godinu dana ranije. U početku, Majkl nije vjerovao da je on njegov sin, zbog čega je Huanita angažovala i advokata.

“Ispričala mi je da je trudna te da je Majkl otac djeteta. Smatrala je da ne može dobiti košarkaševu reakciju niti pažnju bez pomoći advokata”, ispričao je u jednom kasnijem intervjuu za “The Washington Post” advokat Majkl Minton.

Već iduće godine, 1990., mladi par je dobio i drugog sina, Markusa, kdok se ćerka Džasmin rodila 1992. godine Ambiciozni Majkl je sinove usmjerio u košarku, ali tamo se nisu predugo zadržali. Džefri radi kao digitalni inovator, dok je Markus osnovao prodavnicu sportske opreme “Trophy Room”. Džasmin je jedno vrijeme radila kao sportski koordinator u franšizi “Charlote Hornetsa”, ali je ubrzo otišla da radi u “Nike”, kao predstavnik Džordan brenda.

Brak je počeo da se raspada 2002. godine, kada su Džordani zajedno podnijeli papire za razvod. Razlog su već tada bile nepremostive razlike među njima, ali nekako su uspjeli da izglade odnos. Privremena idila trajala je svega četiri godine kada su ponovo podnijeli zahtjev za razvod. Njoj je razvodom pripalo 168 miliona dolara što je u to vrijeme bio najskuplji razvod slavnih osoba.

Zanimljivo je da se u dokumentarnom serijalu “Posljednji ples” o životu najboljeg NBA igrača ikada ne pojavljuje Huanita iako je bila svjedok tog vremena. Najbolje je poznavala zvezdu Čikago Bulsa i NBA lige, za 17 godina braka sa Džordanom, postala je njegov partner, povjerljiva osoba, a po mnogima i neko ko je Majkla “spuštao” na zemlju kad god bi poleteo. Američki novinari govorili su da je Huanita bila “mudra sova na Džordanovom ramenu koja ga je sprečavala da javno pokaže svoju tamnu stranu”. I isti oni se danas, najviše, pitaju zašto se ne pojavljuje u dokumentarcu o njemu, baš ni sa jednom rečenicom?

Ovim povodom oglasio se i režiser “Posljednjeg plesa” Džejson Hir i bio je direktan:

“Majkla, koji je po dogovoru imao uvid u svaki sekund snimljenog materijala, nije zanimalo mišljenje djece i bivše supruge u ovom filmu. Imali smo pripovjedače koje smo željeli i pričali smo priču sa te tačke gledišta”.

Ima i onih koji razlog nalaze u tvrdnjama da je “milionski razvod para (168.000.000 dolara 2007. godine) imao klauzulu da se povjerljive informacije iz intimnog života košarkaša nikada ne otkriju javno, jer u suprotnom novac mora da se vrati”.

U serijalu se ne pojavljuje ni njegova druga supruga, Ivet, koju je upoznao dvije godine nakon razvoda, u noćnom klubu u Majamiju. Prema pisanju američkih medija, Majkl se zaljubio na prvi pogled, a nakon što su se upoznali, ubrzo su i počeli da se viđaju.

Čekao je tri godine kako bi je zaprosio. Sve se dogodilo tokom Božićnih praznika 2012., a ubrzo, nekoliko mjeseci kasnije par se i vjenčao. Pred 300 zvanica na Floridi priredili su veliko slavlje.

Nedugo nakon svadbe dobili su i bliznakinje, kćerke Viktoriju i Izabel. Od tada, ne izlaze često u javnost, a rijetko govore i o njihovom odnosu.

(B92)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare