Tunjevina u burgeru? Možda zvuči neobično, ali je itekako ukusno! Topla preporuka da probaš i iznenadiš sebe, prijatelje i porodicu.
Sastojci za mediteranske burgere od tunjevine:
- 560 g svježe tunjevine,
- 100 g mladog luka,
- 40 ml soja sos umaka,
- 20 ml oyster umaka,
- 10 g svježeg čilija,
- 20 g bijelog luka,
- 15 g đumbira,
- 15 g svijetle miso paste,
- so, biber,
- 4 peciva za burger,
- 100 g salate,
- 100 g majoneze,
- 60 g sweet chilli umaka,
- 100 g kiselih krastavaca,
- 100 g svježeg korijandera.
Priprema se odvija u par koraka:
Svježi file tunjevine nasjeckaj na sitno. U blender stavi umake (sojin i oyster), čili, đumbir, bijeli luk, miso pastu, te ćeš dobiti sos kojim trebaš začiniti meso. Ubaci i sjeckani mladi luk, te korijander.
Od dobijene smjese oblikuj četiri pljeskavice. Pomiješaj majonezu i sweet chilli umak, nasjeckaj salatu i nareži krastavce.
Peci pljeskavice, dok ne budu srednje pečene, pa tostiraj preoplovljena peciva na roštilju.
Složi burger tako da na donji dio ide umak, salata, pa pljeskavica, zatim umak, krastavci, te gornji dio peciva.
Uživaj u ukusu za pamćenje!
Izvor: Sweet Chilli Blog