13. Augusta 2021.

Partizan izbacio Soči, teški porazi Veleža, Čukaričkog i Vojvodine

Big Portal

U prvom meču u Rusiji bilo je 1:1, dok je posle regularnih 90 minuta u Beogradu bilo 2:2 (0:1).

Iz dve iste akcije, Terehov je postigao dva gola i dva puta doneo prednost, u 33. i 75. minutu, a na drugoj strani su strelci bili Jojić u 54. i Šćekić u 90. minutu za dva izjednačenja i upravo je gol crnogorskog reprezentativca odveo meč u produžetke.

U produžecima nije bilo golova, pa su penali odlučivali pobednika na stadionu Partizana.

Prvi penal je promašio Tsagalov, koji je pogodio stativu. Živković je odmah pogodio i doneo prednost Partizanu posle prve serije.

Svi ostali izvođači Partizana bili su sigurni, a onda je Stevanović odbranio penal i Vujačić je overio pobedu.

Partizan je dobro krenuo i imao je veliku šansu već u šestom minutu.

Duga lopta Natha stigla je do Markovića, koji ubacuje na drugu stativu do Holendera, a reprezentativac Mađarske gađa sa sedam metara i izblokiran je.

Zatim je dva minuta kasnije Marković gađao sa deset metara pored gola, pa još jednom gađao u 15. minutu, ovoga puta sa ivice kaznenog u donji levi ugao, ali je to odlično odbranio golman Sočija.

Stadion: Stadion Partizana (Beograd)
Sudija: Jakob Kelet (Danska)


Partizan: Popović (od 111. Stevanović) – Živković, Saničanin, Vujačić, Urošević (od 111. Obradović) – Zdjelar, Jojić – Marković (od 105. Miljković), Natho (od 65. Suma), Holender (od 71. Šćekić) – Gomeš
Soči: N. Zabolotnji – Rodrigo, Barać, Prohin – Zalka (od 69. Burmistrov), Tsalagov, Jusupov (od 78. Jangba), Terehov – Noboa, Popov (od 69. Margasov), Baršov (od 72. Vorobjev)

Posle toga bio je korner, a Vujačić je propustio najveću priliku, kada je sa šest metara gađao daleko preko gola, iako je bio usamljen.

Natho je imao najbolju priliku posle Vujačića – sa 17 metara gađao je iz slobodnog udaraca gornji levi ugao, ali je to fantastično odbranio golman gostujuće ekipe.

I onda niotkuda, Soči dolazi do prednosti.

Dupli pas su odigrali Barać i Terehov, Terehov je ostao usamljen na sedam metara i rutinski smestio loptu u mrežu u 34. minutu za 0:1.

Partizan je imao još nekoliko solidnih pokušaja u prvom poluvremenu, ali je Soči otišao sa 1:0 na veliki odmor.

Odmah je u drugom poluvremenu krenuo Partizan jako i u napad, a to im se isplatilo u 54. minutu.

Tada je snažnim udarcecm sa 10 metara po zemlji pogodio Miloš Jojić i doneo izjednačenje Partizanu.

Partizan je kontrolisao igru, pritiskao i napadao, ali nije bilo prave konkretne prilike, koja bi ugrozila gol Sočija.

I kao i u prvom poluvremenu, Partizan je bio bolji, napadao je, kontrolisao utakmicu, a Soči je iz prve prave akcije postigao gol.

Bila je to još jedna sjajna akcija ruskog tima i ponovo je realizator bio Terehov.

Nikog nije bilo na desnoj strani u odbrani Partizan i to su eksploatisali gostujući fudbaleri, pa su preko te strane ušli u kazneni prostor.

Lopta je ponovo stigla do Terehova, koji je ponovo sa peterca rutinski smešta u mrežu i Soči je ponovo poveo u 76. minutu.

Partizan je u završnici krenuo na sve ili ništa, pošto je morao da postigne pogodak makar za izjednačenje.

Fudbalski bogovi pogledali su Partizan – izjednačenje je stiglo u 90. minutu.

Šćekić je sa nekoliko metara glavom pogodio za 2:2 i poslao utakmicu u produžetke.

U prvom produžetku, Partizan se izvukao dva puta.

Prvo je Popović spasao svoju ekipu, kada je odbranio udarac Burmistrova sa pet metara.

Zatim je Vujačić neverovatnom intervencijom sprečio novo vođstvo Sočija.

Burmistrov je lobovao Popovića, lopta je bila već viđena u mreži, ali je crnogorski reprezentativac izvadio loptu sa gol linije i sprečio siguran gol.

U drugom produžetku nije bilo uzbuđenja, a u 111. minutu desila se zanimljiva izmena.

Aleksandar Stanojević zamenio je golmana – Nemanja Stevanović ušao je umesto Popovića.

Želeo je da Stevanović brani penale i do toga je i došlo.

https://youtube.com/watch?v=9oAuRx2TuFI

Partizan će za plasman u Ligu konferencija igrati protiv portugalske Santa Klare.

Fudbaleri Veleža okončali su svoju evropsku bajku. “Rođeni” su večeras na Grbavici poraženi od Elfsborga sa 4:1, pa je tako švedski tim sa ukupnih 5:2 izborio plasman u plej-of gdje ih čeka slavni Fejnord.

Košmarno otvaranje utakmice za Velež. Štoper “Rođenih” Tarik Isić napravio je kardinalnu grešku. Poklonio je loptu Peru Friku (Frick) koji pogađa za vodstvo svog tima već u 3. minuti. Nakon početnog šoka, Velež je napravio nekoliko akcija, ali onda novi šok. Jepe Okels (Jeppe Okkels) je udvostručio prednost svog tima preciznim pogotkom.

“Rođeni” nisu najbolje ušli ni u 2. poluvrijeme, pošto je Slaviša Bogdanović ponovo kapitulirao, a strijelac je nakon nove greške Isića bio Okels. Četiri minute kasnije Isić pravi penal koji brani Bogdanović, ali na odbitak natrčava Frik i to je 0:4. 

Utješni gol za Velež u 81. minuti pogodio je rezervista Dejan Georgijević koji je u samom finišu zaradio crveni karton.

Fudbaleri Čukaričkog doživeli su težak poraz od Hamarbija 5:1 (3:0) u revanš meču 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Čukarički je pobedio prvi meč u Beogradu 3:1, ali je doživeo katastrofu u Švedskoj i ispao je ukupnim rezultatom 6:4.

Ovim porazom oprostili su se od Lige konferencija, a tim Miloša Milojevića će u poslednjem kolu kvalifikacija igrati sa boljim iz duela Bazel – Ujpešt.

Već od samog starta bilo je jasno da se srpski predstavnik nalazi u problemu.

Nametnuli su Šveđani jak ritam, a nakon 20 sekundi defanzivci Čukaričkog napravili su kardinalnu grešku koju protivnik nije iskoristio.

Stadion: Tele2 Arena (Stokholm)
Sudija: Denis Higler (Holandija)
Hamarbi: Ousted –Fenger, Paulsen, Fjoluson –Rodić (85. Sandberg), Andersen, Bojanić (85. Kalili), Žeaze –Amo, Selmani, Ludvigson (59 Svedberg)

Čukarički: Petrović –Tanasijević, Šapić, Drezgić, Roganović –Kovač (74. Lukić), Docić –Janković (59. Kembel), Kajević (53. Čolović), Ndijae –Jovanović

Ipak, nije se dugo čekalo na prvi gol Hamarbija.

Već u 12. minutu probio je Hamarbijev igrač po krilu, a nakon karambola lopta stiže do usamljenog Jeazea koji šalje loptu iza leđa Petrovića.

Nastavili su da pritiskaju zadnju liniju Čukaričkog, a u 26. je Selmani prošao iza leđa Drezgića i “bocnuo” loptu za 2:0.

Već u tom trenutku prednost tima sa Banovog Brda iz prvog meča je anulirana.

Nisu ni tu stali fudbaleri Hamarbija, koji su ceo posao želeli da završe u prvom poluvremenu te je pred sam kraj istog Paulsen povisio vođstvo na 3:0 što je u tom trenutku direktno dalje slalo Šveđane.

Sa tim rezultatom se otišlo na pauzu.

Ništa drugačije nije bilo ni na otvaranju drugog.

Amo je propuštao prilike, a Selmani je mogao do drugog gola kada je nakon kornera u 55. pogodio prečku.

Uspeo je Čukarički to da kazni preko N'Diajea koji je postigao gol, koji im je doneo izjednačenje u ukupnom rezultatu.

Slavlje Čukaričkog trajalo je samo tri minuta, pošto je novi gol za domaćina postigao Svedberg.

Raspala se igra srpskog tima u tim trenucima, indisponirani novim golom Hamarbija, a dodatnu muku pružio im je Selmani drugim golom za 5:1.

Na kraju – 5:1.

Fudbaleri Vojvodine zaustavljeni su u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija od strane austrijskog LASK-a iz Linca.

Nakon poraza u Novom Sadu (0:1), izabranici Slavoljuba Đorđevića izgubili su i u Klagenfurtu rezultatom 6:1.

Oni su dobro počeli utakmicu, poveli već u 14. minutu, međutim, LASK je u nastavku stigao do preokreta, rutinske, zaslužene, ubedljive pobede.

Austrijski predstavnik će se za ulazak u grupnu fazu novoformiranog takmičenja boriti sa škotskim Sent Džonsonom.

Novosađani su igrali sasvim solidno na startu meča, nagovestili su eventualno iznenađenje, do kojeg nisu uspeli da dođu.

Mladi Uroš Kabić je u 14. minutu iskoristio grešku defanzivca domaćih i lako levom nogom pogodio mrežu Šlagera.

Sudija: B. Milo (Francuska)
Stadion: “Worthersee” (Klagenfurt)
LASK (3-4-3): Šlager – Janis, Visinger, Filipović – Fleker, Grgić, Mihorl, Rener – Goiginger, Karamoko, Balić
Vojvodina (4-3-3): N. Simić – Devetak, Stevanović, Kovačević, Jeličić – Topić, Kabić, Busnić – V. Simić, Čović, Novevski

Dobro su se držali sve do 34. minuta, kada je Aleksandar Busnić nepotrebno srušio Mamadua Karamoka, koji je i realizovao najstrožu kaznu.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi po povratku na teren, LASK prebacio u veću brzinu i stavio tačku na ovaj dvomeč.

Najpre je u 53. minutu Karamoko iskoristio veliku grešku Vladimira Kovačevića i rutinski završio situaciju jedan na jedan sa Simićem, uz malu pomoć stative.

Samo tri minuta kasnije Fleker je dodao Goigingeru, koji je neometan u srcu šesnaesterca prihvatio loptu i poslao je u mrežu.

LASK se tu nije zaustavio, već je u 67. minutu Grbić proturio loptu kroz noge Jeličiću, centrirao, a loptu glavom pokupio Pocman – i postigao gol.

Činilo se da će domaći trijumf potvrditi u 80. minutu, kada je Husein Balić pogodio sa distance. Ipak, oni su stigli da postignu još jedan gol, preko Aleksandera Šmita, koji ga je postigao glavom i postavio konačnih 6:1.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare