SASTOJCI ZA TORTU
– 3 čvrsta jogurta (cca 6 dcl)
– 120 g šećera u prahu
– 1 vanilin šećer
– 6 listića želatine
– 2 vrhnja za šlag (cca 4 dcl)
– 2 mjerice malina (između 400 i 500 grama)
SASTOJCI ZA PODLOGU:
– 125g rastopljenog maslaca
– 250g prhkih keksa
– 2 žlice smeđeg šećera
PRIPREMA TORTE
Kekse sameljite, pomiješajte sa šećerom te dodajte otopljeni maslac. Smjesu utisnite u kalup željena promjera i pecite od 3 do 5 min na 180 Celzijevih stepeni. Pustite podlogu da se ohladi.
Izmiksajte jogurt i šećer. Prema uputama pripremite želatinu i dodajte je jogurtu.
Mikserom istucite šlag, dodajte ga kremi i sve dobro izmiješajte. U kalup s podlogom od keksa poslažite maline, prelijte ih kremom i stavite u frižider preko noći. Po želji je nakon hlađenja možete ukrasiti sa svježim malinama ili napraviti preljev od bobičastog voća.
Izvor:zadovoljna.hr