27. Jula 2021.

“Bože pravde” i suze Milice Mandić

Big Portal

U kategoriji preko 67 kilograma, Mandićeva je drugi put u karijeri postala olimpijska šampionka.

Zato je dvoranom u Tokiju odzvanjala srpska himna “Bože pravde”, dok su osvajačice medalja, na vrhu sa Mandićevom, bile na postolju.

Milica nije mogla da sakrije emocije i suze, koje su je preplavile…

Trenutak za pamćenje, za istoriju i slika srpske trobojke na vrhu dvorane uz “Bože pravde”.

Srpska olimpijka u izjavi za RTS posle finalne pobede i ceremonije proglašenja pobednika, nije krila veliku radost, poručivši da na najbolji način zaokružuje nastup na Omimpijskim Igrama.

Najbolja srpska sportistkinja svih vrfemena… Kako to lepo zvuči“, nasmejala se Mandićeva na konstataciju novinara RTS.

Mnogo sam emotivna, srećna i ponosna, da nije bilo celog stručnog tima na čelu sa Galetom, Tijanom, Marijom, mojom porodicom. Ponosna sam što imam tako divne ljude iza sebe koji su me gurali da dođem do maksimuma i da svoje poslednje Olimpijske igre završim na način kako to dolikuje“, rekla je Milica.

Upitana je da uporedi ovaj uspeh sa onim iz Londoina 2012.

Meni se čini da je uspeh veći. Prognoze stranih medija bile su da uspeh ne može da se ponovi, naročito posle Igara u Riju. Ali tu smo da idemo protiv svih, išla sam sa verom u sebe i u ono pto sam radila, iako je bilo teško u nekim momentima. Znala sam koliko sam sebe dala u ovome i kakavu podršku imam. Trenera koji daje svoj maksimum kao i ja. Išli smo protiv svih i našli se ponovo na podijumu“.

Kaže da je ovo dan koji nikada neće zaboraviti. Pobedila je u finalu svetsku šampionku.

Sve protivnice su bile jako odlične. Druga protivnica iz Poljske je aktuelni vicešampion, bila je i vicešampion Evrope. Jednostavnbo, svaka borba je bila teška za sebe. U finalu je presudilo to što je prvi udarac u glavu bio jak. Posle toga nije smela da napada istom silinom, to je osiguralo da mogu više da kontrolišem bornu. Čast mi je da sam se u finalu našla sa aktuelnim svetskim šampionom“, dodala je Milica.

https://twitter.com/DjokerNole/status/1420011747990065152?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1420011747990065152%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fsportklub.rs%2Ftokyo-2020%2Fex-yu-mix%2Fdjokovicev-video-kako-je-srpski-tim-ispratio-milicino-zlato%2F

I Novak Đoković, najbolji teniser sveta, objavio je snimak na kojem se vidi srpska ekspedicija kako prati finale Mandićeve sa Korejkom Da-Bin Li.

Bilo je izuzetno uzbudljivo, pogotovo u poslednjoj rundi, a Milica je sa 10:7 došla do svog drugog olimpijskog zlata.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare