12. Jula 2021.

„GOAT trka nije gotova, Novak se brzo puni energijom“

Big Portal

„To je zaista impresivno. Sada ima 34 godina, tu je od 17, čovek bi pomislio da će se umoriti… Čak je i na kraju Rolan Garosa rekao da je mentalno iscrpljen, a ljudima je lako da i ostanu iscrpljeni. Ipak, on uspeva da preokrene situaciju i da kaže sebi: ’Vimbldon stiže, moram da budem spreman za to’. I u stanju je da se opet napuni energijom, i mentalno i fizički. U tome je najbolji na svetu“, kaže 41-godišnji Blejk.

Džejms Blejk

Šestom titulom na Vimbldonu, Đoković se izjednačio po broju grend slem titula sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom (20).

„Mislim da želi da bude prvi u istorijskim knjigama, u svakom parametru. Čini mi se da je njegova motivacija prirodna, da bi želeo još slemova i da je prethodni rekord bio 14. Debata o najvećem svih vremena je u toku – nije gotova, nije urezano ništa u kamenu. Brojevi neće lagati. Svoj trojici su prioritet grend slem titule, videćemo da li će ljudima to biti glavni kriterijum, a postoje dobri izgledi da Đoković i tu bude najbolji“, dodaje Blejk, osvajač deset ATP titula.

US open počinje 30. avgusta, a u Njujorku će Đoković pokušati da kompletira kalendarski grend slem.

Sportklub.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare