6. Jula 2021.

Paketa odveo Brazil u finale Kopa Amerika

Big Portal

Izabranici selektora Titea su u prvom polufinalnom duelu pobedili Peru sa 1:0 (1:0) i tako stigli na korak od osvajanja trofeja.

U finalu će se sastati sa pobednikom duela između Argentine i Kolumbije, taj meč je na programu naredne noći od tri časa ujutro po našem vremenu.

Brazilci su bili veliki favoriti protiv Peru i Nejmar i drugovi su to sasvim i opravdali iako nisu bili preterano efikasni.

Kao i u četvrtfinalu protiv Čilea, kada je u igru ušao sa klupe, opet je čovek odluke bio Lukas Paketa.

Ovoga puta Paketa je postigao gol u prvom poluvremenu, tačnije u 35. minutu.

Koliko god da je Paketa taj kojeg u Brazilu slave, jednako je za pobedu zaslužan i Nejmar koji je fantastičnim solo prodorom i driblinzima bio asistent.

https://youtu.be/iTAj_KGmXak

Zvezda Pari Sen Žermena je proturila loptu kroz noge svom čuvaru, lepo je asistirao Paketi koji nije imao problem da sa desetak metara savlada golmana Pedra Galesea.

Upravo je Galese bio najzaslužniji što je na kraju bilo samo 1:0 pošto je nekoliko puta, naročito u prvom delu odbranio gotovo nemoguće.

Peru je pripretio samo jednom i to u poslednjih deset minuta, ali je odbrana Brazila odolela.

Inače ovo je bila repriza finala iz 2019. godine, sada su se dva tima sudarila u polufinalu.

Zanimljivo da, što se tiče drugog polufinala, Kolumbija, ako prođe, igraće prvo finale od 2001. kada su osvojili titulu.

Što se tiče Argentine, oni su igrali prethodno finala 2015. i 2016. kada su gubili od Čilea, a na titulu čekaju još od 1993.

Poslednje finale Brazil – Argentina bilo je 2007. godine, dok se Brazil i Kolumbija nikada nisu sudarali u meču za titulu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare