30. Juna 2021.

Ovo je najbrže policijsko vozilo u SAD

Big Portal

Ford je nedavno unapredio F-150 Police Responder koji sada ima još bolje performanse. Verovali ili ne, prema testovima državnih agencija ovaj kamionet je trenutno najstartnije policijsko vozilo američkih snaga reda.

Nova verzija ima i povećanu maksimalnu brzinu. Naime, ovaj model je ranije mogao da razvije 160 km/h, a sada mu je maksimalna brzina 197 km/h.

Foto: Ford promo

Prema testovima koje su sprovele policije Los Anđelesa i Mičigena, ubrzanje se drastično popravilo, pa tako ovaj Ford stiže do 96 km/h za 5,4 sekunde, dok će do 160 km/h ubrzati za 13,1 sekundu, što je najbolji rezultat u konkurenciji svih policijskih vozila u SAD.

Vozilo je testirano i u sprintu na četvrt milje, a rezultat je za sekundu bolji od prethodnika s obzirom da 402 metra iz stanja mirovanja prelazi za 14,4. sekunde.

Foto: Ford promo

Ispod haube je 3.5 V6 tvin-turbo motor sa 400 KS i 678 Nm, dok se snaga na sva 4 točka prenosi putem10-stepenog automatika.

Sva policijska vozila imaju i dodatni FX4 paket za terensku vožnju.

Foto: Ford promo

Vratimo li se u Evropu, policijske snage su još brže. Tu prednjače zemlje poput Nemačke i posebno Italije gde u vozni park snaga reda često ulazi i pokoji supersportski automobil poput Lamborghinija.

Vrelegume.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare