20. Juna 2021.

Markes: Znao sam da je ovo taj dan

Big Portal

On je slavio na stazi Zahsenring u Njemačkoj gde ima sada 11 trijumfa.

Mark nije imao trijumf posle više od 500 dana. Imao je tešku povredu ruke zbog koje je propustio čitavu 2020. godinu, a iza toga mu povratak veoma teško pada. Ipak slavio je na katedrali motosporta i na svojoj omiljenoj stazi gde nema poraz.

Marc Marquez: MotoGP™ World Champion | MotoGP™

„Istina je da je ovo jedan od najvažnijih i najtežih trenutaka u mojoj karijeri. Znao sam da imam šansu. Nije bilo lako na mentalnom nivou jer dolazim iz teške situacije, sa tri nule uzastopne, ali znao sam da je ovo taj dan. Rekao sam sebi pred ovaj vikend da ću probati da se borim za bodijum, da budem blizu vodećih. Rekao sam sebi da ako uslovi budu pravi krenuću po pobedu„, rekao je Mark Markes.

On je dodao da je najviše pritiskao u trenucima kada je počinjala da pada kiša, kaže da je rizikovao kao i da ga je Migel Oliveira naterao da ide do krajnjih granica.

„Teško je biti fokusiran zbog svih sećanaj koje te stižu. Sve te situacije koje su mi se desile su mi bile na umu. Ali uspeo sam opet. Bili smo u teškoj situaciji ali probaćemo da budemo na istom nivou„.

Sportklub.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare