1. Juna 2021.

“Hičkok mi je rekao da ću glumiti nimfomanku”

Big Portal

Ronda Fleming, koja je umrla u 97-oj godini, u svoje vreme bila je poznata kao “kraljica tehnikolora” zbog toga što su joj filmovi u boji odlično pristajali uz žarku boju kose.

Delovala je vrlo iskusno još od najranijih filmova, a prve veće šanse u glumi dobila je kod Hičkoka u filmu “Začaran” i kod Roberta Siodmaka u “The Spiral Staircase”.

“Hičkok mi je rekao da ću igrati nimfomanku. Sećam se da sam otišla da pogledam u rečnik značenje te reči i ostala sam šokirana”, pričala je o ulozi u filmu “Začaran”, koju je odigrala odlično.

Kasnije je glumila sporednu ulogu “femme fatale” u filmu “Iz prošlosti” i glavnu u “Cry Danger”, a oba puta je bila krajnje upečatljiva. U prvoj ulozi je razmenila neke od najbritkijih replika sa Robertom Mičamom, a utisak je da je njen lik Mete Karson vremenski znatno prisutniji u celoj priči nego što je to zaista bio. Ona se, naime, u filmu pojavila tek na 10-ak minuta.

Već je tada dobila svoj nadimak, i to zbog nešto raskošnijih ostvarenja u filmovima u boji, pre svega u vesternima. Verovatno najpoznatija ostala joj je uloga u filmu “Obračun kod O.K. korala”, u kome je glumila ženu koja se kocka a koja je predmet ljubavnog interesovanja Vajata Erpa.

Tih godina pojavila se i filmu “Dok grad spava” Frica Langa, u kome je izazvala interes zbog neverovatne gipkosti, kao i samog njenog treninga, što se u retko kom filmu iz tog razdoblja moglo videti.

Sve u svemu, bila je više nego aktivna u prvih 20 godina karijere, kada je snimala u proseku više od dva filma godišnje, ali, poput većine glumica tog vremena, već sa 40-ak godina se gotovo sasvim povukla i posvetila drugim prioritetima. Iza sebe je imala šest brakova, a bila je poznata i po humanitarnom radu i drugim učešćima u javnom životu Amerike.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare