20. Maja 2021.

Autobus i cool retro smještaj

Big Portal

Praktično nazvan “Veliki zeleni autobus”, ovaj je smještaj za odmor napravljen od preuređenog metro autobusa koji je dobio novi život nakon što je bio predodređen za otpad.

autobus pretvoren u smještaj

Originalni autobus napravljen je 1982. godine, prešao je oko 689 000 kilometara tokom svog života, a neko vrijeme je bio i školski autobus.

Big Green Bus unique glamping experience in Sussex

Collier-Woods ga je kupio neposredno prije nego što je trebao biti uništen, dokumentujući čitav proces od kupovine do razvoja projekta na lokalnoj televizijskoj stanici.

autobus kao smještaj
Foto: biggreenbus.co.uk

Danas autobus raspolaže smještajnim kapacitetom za šest osoba u tri odvojene spavaće sobe. Na donjem spratu nalazi se potpuno opremljena kuhinja, zajedno sa trpezarijom, kupatilom i peći na drva za optimalni ugođaj.

The Big Green Bus is a retired city bus renovated into a mini traveling  hotel | Bus house, Home, Living room modern

Spavaće sobe na spratu imaju ukupno dva bračna kreveta u punoj veličini i jedan krevet na sprat, i gledaju kroz prozore autobusa u okolnu šumu.

Projektom su reciklirani originalni dijelovi za autobuse i ponovno korišteni tokom dizajna, uključujući dva autobuska sjedišta za izradu dnevnog boravka u prednjoj sobi – zajedno sa društvenim igrama i zbirkom knjiga koje je moguće posuditi.

smještaj u autobusu
Foto: biggreenbus.co.uk

Svijetle boje pomažu u karakterizaciji retro enterijera, dok je spolja autobus obojen lovačko-zelenim tonom koji dopunjuje pejzaž ispunjen drvećem.

Collier-Woods, koji je bio odgovoran za sve adaptacije, izabrao je privatni, zabačeni šumski predio (gdje nema ni wi-fija) u pokrajini Sussex za parkiranje autobusa.

Ovaj dio jugoistočne Engleske poznat je po svojoj kombinaciji brdskih brežuljaka i klasičnih lokalnih pubova. Lokacija smještaja takođe obuhvata i vanjski grijani tuš i hidromasažnu kadu na drva u kojoj će gosti moći uživati. Smještaj se naplaćuje po osobi i zahtjeva boravak od najmanje dvije noći.

Izvor: inhabitat.com/

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare