Želite li pak dodatno obogatiti tortu, na dno možete dodati i usitnjene keksiće s maslacem. Ova torta idealna je za druženja s prijateljima na otvorenom, nakon dobrog roštilja. Zbog jednostavnih sastojaka i pripreme, idealna je za osvježenje za vrijeme proljetnih dana. Kad bolje razmislimo, mi bismo odmah pripremili dvije, za svaki slučaj.
Potrebno vam je:
6 žumanjaka
250 g šećera
250 g jagoda
750 ml vrhnja za šlag
250 g bijele čokolade
Priprema:
Istucite žumanjke i šećer, a kada smjesa postane pjenasta, stavite je da se kuha na pari. Miješajte dok ne postane kremasto. Maknite s vatre i miksajte dok se ne ohladi. Operite jagode, uklonite listiće pa ih zgnječite vilicom. Istucite slatko vrhnje te ga dodajte u smjesu sa žumanjcima. Umiješajte i zgnječene jagode. Stavite smjesu u kalup za tortu. Ostavite u zamrzivaču preko noći. Sutradan otopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici, pa je malo ohladite. Prelijte preko torte i ostavite još pet minuta u zamrzivaču. Izvadite iz kalupa i ukrasite prema želji.
Izvor: Miss.gastro
Azra.