Potrebno je:
- 2 skuše
- 2 kašike sirćeta
- 3 kašike belog vina
- 1 kašičica senfa
- 3 čena belog luka
- biber so (može suvi začin po želji)
- ruzmarin
- seckan peršunov list
- maslinovo ulje
- Za restovan krompir je potrebno:
- 500 gr krompira
- 1 glavica crnog luka
- crvena ml. paprika
- ml. biber
- so
- ulje
Priprema:
Ribu polu smrzlu očistiti i izvaditi utrobu, odseći glave i dobro crnilo oprati, ono je gorko. Iseći po želji ili ostaviti celu. U litar vode sipati 2-3 kašike sirćeta akloholnog i staviti ribu u rastvor da odstoji pola sata. Dobro je oprati.

Foto privatna arhiva
U manji sud sipati 30 ml maslinovog ulja, dodati vino, senf, izdrobljen beli luk, biber po mogućstvu beli, seckan ruzmarin i sve dobro izjednačiti. Kašikom napuniti ribu pa je čačkalicom zatvoriti. Podmazati gril teflonski tiganj pa stviti ribu i ostatkom nadeva je preliti. Poklopiti i pržitn na veoma tihoj vatri.
Ja sam na indukcionoj na br.4. Treba joj oko pola sata da se lepo isprži sa okretanjem, Tako divno miriše ukus neopisivo dobar.

Foto privatna arhiva
Krompir skuvati može u ljusci ili oguljen. Iseći na kocke. Glavicu crnog luka ispržiti na ulju, pa dodati papriku, biber, so i ubaciti krompir. Dodati i seckanog peršnunovog lista, pa dobro izmešati. Servirati toplo sa ribom. Prijatno!