Sastojci:https://b2385681e6d151f4ab416c55d54401ef.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html
- 400 grama mljevenog mesa
- jedan plavi patlidžan
- 4 čehna bijelog luka
- jedna crvena paprika
- jedan paradajz
- 100 grama gaude
- 2 kašike rendanog parmezana
- po ukusu so, biber, origano, bosiljak, gljive
- ulje po potrebi
Priprema: Patlidžan ispecite u rerni, pa ga ogulite i izgnječite sa propasiranim bijelim lukom. Posolite i pobiberite.
Meso blago propržite na ulju i začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Sjedinite meso i izgnječen patlidžan i smjesom pokrijte dno podmazanog pleha. Odozgo poredajte papriku isječenu na trake i kockice paradajza.
Pecite 20 minuta na 180 stepeni, pa izvadite, pospite rendanom gaudom i parmezanom, dodajte pečurke ako želite, i vratite da se sir istopi.
Azra.