Potrebno je:
par fileta soma
2 šargarepe
lonče od 100 g pirinča
1 veza mladog crnog luka
soli, bibera
1 kašičica crvene mlevene paprike
beli luk
peršunov list
ulje
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan mladi luk i šargarepu, dodati šolju opranog pirinča i 3 šolje vode pa kuvati na tihoj vatri. Pred kraj dodati so i biber i list peršuna.
Ribu soma filete iseći na komade pa je malo krpom osušiti i upiti višak vode .Posuti sa belim lukom u granulama.
Na foliju staviti 2 kašike kukuruznog brašna, 1 hlebnog po želji suvog začina i soli, crvene mlevene paprike i sve izmešati.Kroz to dobro provući i pritisnuti ribu sa svih strana.
Pleh obložiti uljem pa svako parče umočiti u ulje u tepsiji sa jednom stranom i ređati jedno do druge. Na kraj istresti pirinač pa rasporediti. Peći na 210 stepeni C oko 25-40 min da se lepo zarumeni u zavisnosti ood rerne.
Prijatno!
22. Marta 2021.
Ručak idealan za dane posta

Podijeli vijest na:
Pretplata
0 Komentara
Najstariji
Povezane vijesti
-
Republika Srpska / BiH
NSRS usvojila Nacrt ustava Srpske
-
Republika Srpska / BiH
Usvojen Zakon o zaštiti ustavnog uređenja Republike Srpske
-
Svijet
Parlamentarci podijeljeni u vezi sa situacijom u BiH; Ruž: EU da stabilizuje Balkan, a ne da dolijeva ulje na vatru
-
Region
Sveti arhijerejski sinod SPC pozvao na prestanak podjela i pokretanje bratskog dijaloga
-
Fudbal
Rapid poslije produžetaka slomio otpor hrabrog Borca