19. Marta 2021.

Poslednji kadrovi filma o Tomi snimaće se u Americi

Big Portal

Jedno svetski poznato ostvarenje snimljeno je na istom mestu.

Dragan Bjelogrlić i Željko Joksimović privode kraju snimanje filma o legendarnom pevaču Tomi Zdravkoviću, koji će nositi naziv “Toma”.

Ukoliko sve bude u redu, ekipa filma uputiće se sledeće nedelje put Amerike kako bi poslednje scene snimili u Čikagu.

Naime, producenti filma Joksimović i Bjela odlučili su da prikažu i Tomin život u Americi, gde i danas živi njegova supruga Gordana. Na put preko bare, ukoliko dobiju vize i budu negativni na testu, uputiće se glavni glumac Milan Marić i njegova partnerka Sanja Marković, koja igra Gocu. Snimanje je planirano da traje nedelju dana.

Scenario za ovaj romantični biografski film potpisuju Nikola Pejaković i Dragan Bjelogrlić, a režija je poverena iskusnom Zoranu Lisincu, koji je poslednjih desetak godina proveo radeći u SAD. Čikago nije popularan i ne snima se u njemu, kao u Holivudu, ali je prikazan u filmovima o Betmenu. I novi nastavak rađen je tokom korone. Moguće da ćemo neke kadrove starog grada prepoznati i u filmu o velikom umetniku.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Tomu Zdravkovića su zvali “pesnik tuge”. Pevao je iz duše, i za dušu. Voleli su ga svi. I oni koji ne slušaju narodnu muziku voleli su i slušali Tomu. I danas, 30 godina posle njegove smrti, njegove pesme se slušaju i naručuju po kafanama. Pevaju ih i poručuju i oni koji ne znaju ko je bio Toma. O njemu i njegovom životu napisano je nekoliko knjiga, podignuta su mu dva spomenika, a sada se sprema i film. Na pitanje “zašto”, pokušaćemo da damo odgovor ovim projektom”, izjavio je Dragan Bjelogrlić uoči početka snimanja.

Film “Toma” predstavlja biografsku sagu ne samo o životu ovog nesvakidašnjeg umetnika već i o ljudima koji su činili njegov život i inspirisali ga u stvaranju nekih od najpoznatijih ljubavnih pesama koje i danas žive. Ovo će biti priča o jednom vremenu, koje su obeležili umetnici i velikani poput Dragana Nikolića, Bore Todorovića, Zorana Radmilovića, čuvenog Tozovca i Cuneta, Lepe Lukić i Kemala Montena.

Premijera je planirana za jesen, kad se očekuje da bioskopi ponovo prorade.

Objektiv

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare