Na meniju, pored pomfrita, krompir salate, grilovanog povrća i ribe koje svi najviše vole, mogu da se nađu i jela koja se jednostavno prave, brzo su gotova i ne koštaju mnogo.
Posni bolonjeze sos za četiri osobe
Sastojci:
100g sojinih ljuspica
500ml paradajz soka
1 crni luk
1 kašičica italijanske mešavine začina majčina dušica, origano, žalfija
1/4 kašičice muskantnog oraha
so, biber, ulje
1 pakovanje testenine
Priprema:
Crni luk iseckajte na sitno i propržite na malo ulja. Dodajte sojine ljuspice i nalijte odmah sa dve čaše vode. Sipajte sav paradajz sok. Začinite svime navedenim i ostavite da se krčka makar 20ak minuta.
Služite sa omiljenom testeninom. Kada servirate svaku porciju možete da prelijete sa malo maslinovog ulja da doprinese ukusu.
Posna pica sa zeljem
Sastojci:
1 testo za picu,
1/2 kg spanaća ili neke druge vrste zelja,
1 kašika kapara,
3/4 šolje crnih maslina,
1 čen belog luka,
3/4 šolje ulja,
biber,
so
Priprema:
Očišćeno i oprano zelje obariti u vreloj vodi i ostaviti da se ocediti u cediljki.
Iz maslina izvaditi koštice i iseći na kriške.
Prepolovljen beli luk propržiti na ulju kako bi poprimilo njegov miris.
Iz ulja izvaditi luk i baciti ga, a dodati masline, začine, zelje i so, promešati, pa sve zajedno pržiti na umerenoj temperaturi desetak minuta.
Razviti testo za picu i na njega staviti prethodno pripremljeni fil od zelja.