12. Marta 2021.

Pojavile su se fotografije prvog CMP GPU-a za rudarenje – Gigabyte CMP 30HX

Big Portal
Pojavile su se fotografije prvog CMP GPU-a za rudarenje - Gigabyte CMP 30HX



Grafička karta ima TU116-100 GPU, uz 6GB GDDR6 memorije. Za sada nije poznato koliko CUDA jezgara ima 30HX, ali se očekuje da to bude 1408 ili 1280.

Nvidia je istakla da CMP 30HX ima 125W TDP, kao i da će GPU nuditi oko 26 MH/s za rudarenje Ethereuma. Ovo je slična hash stopa kao kod GeForce RTX 3060 modela, nakon primene algoritma koji sprečava rudarenje.

gig2_132.jpg


Grafičke karte za rudarenje nemaju mogućnosti za priključivanje displeja, jer nisu opremljene displej konektorima. To će omogućiti da, nakon što prođe bura oko rudarenja kriptovaluta, gejmeri koji su u potrazi za jeftnijim GPU modelima ne kupe slučajno opremu namenjenu za rudarenje.

Popularnost CMP serije će zavisiti u najvećoj meri od zaliha i cene ovih grafičkih karti. Takođe, pomenuta serija će formirati sliku o tome kako bi partneri trebalo da upravljaju ponudom ovih modela, jer ih Nvidia neće direktno prodavati. Prema navodima, Nvidijini partneri su već počeli sa masovnom proizvodnjim prvih CMP modela grafičkih karti za rudarenje kriptovaluta – 30HX i 40HX.

Izvor: Videocardz

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare