1. Februara 2021.

Desert u čaši

Big Portal

Sastojci:

Za podlogu

100 g mljevenog keksa

50 g margarina

pola kašike tamnog eurokrema

Za krem:

200 ml slatke pavlake

80 g crne čokolade

30 g tamnog eurokrema

Priprema:

Istopite margarin pa ga pomiješajte s mljevenim ke-ksom i eurokremom. Miješajte tako da dobijete mrvice, a ne kompaktnu smjesu, kao kad pravite podlogu za čizkejk. Zatim istopite čokoladu na pari. Izmutite slatku pavlaku, ali ne do kraja – ne treba da bude skroz čvrsta. Dodajte istopljenu čokoladu i eurokrem pa izmutite da se svi sastojci sjedine u fini krem. U čašu sipajte malo mrvica koje ste dobili od mljevenog keksa, margarina i eurokrema, pa malo krema, pa ponoviti sve još jednom. Ukrasite sjeckanim lješnicima. Ohladite prije posluživanja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare