5. Novembra 2020.

Britanski omaž Ferrarijima iz šezdesetih

Big Portal

GTO Engineering važi za jednog od najboljih specijalista za Ferrari automobile.

Osim što servisira modele ovog italijanskog proizvođača, kompanija sa Ostrva bavi se i restauracijom klasičnih Ferrarija, kao i izradom rezervnih dijelova za starija vozila kojima je potrebna popravka.

U sklopu najnovijeg projekta, GTO Engineering priprema laki sportski automobil mase ispod 1.000 kg, koji će slaviti auto-moto sport šezdesetih i klasične Ferrari modele iz tog perioda.

Automobil prigodnog kodnog imena Moderna za sada je još “na stolu za crtanje”, a u planu je da bude postavljen na čelično-aluminijumsku mehaničku osnovu, dok će karoserija uglavnom biti izrađena od ugljeničnih vlakana.

Vrata i hauba će biti takođe od aluminijuma, a automobil će za pogon koristiti V12 motor razvijen u kompaniji GTO Engineering.

Na prvim crtežima se vidi da je Modrena dizajnirana po ugledu na čuveni Ferrari 250 GTO, ali i druge modele iz te ere. Za razliku od retro dizajna, ovaj automobil će koristiti savremena tehnološka rešenja, uključujući LED prednja i zadnja svjetla, moderni izduvni sistem i elektroniku.

Kupcima će biti ponuđene brojne opcije personalizacije, poput raznovrsne palete boja i prilagođavanja raznih komponenata, kao što je ogibljenje ili prenosni sistem.

Svaki primjerak će biti ručno napravljen u radionicama firme GTO Engineering u Velikoj Britaniji. Datum lanisranja modela Moderna i cijena za sada nisu saopšteni.

(B92)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare