4. Novembra 2020.

Radojičić: U Banjaluci više od 5.000 osoba u izolaciji zbog korone

Big Portal

Prema njegovim riječima, značajan broj ljudi još čeka na pregled ili testiranje na virus korona, te da je zdravstveni sistem preopterećen.

“Ovo su velike cifre, a Dom zdravlja svoje kapacitete svakodnevno prilagođava kako bi uspio sve postići. Kada dodate na ovih 5.000 broj lica koji traže pregled, rendgensko snimanje i testiranje dolazi se do brojeva na koje primarna zdravstvena zaštita ne može da odgovori u roku dva ili tri dana”, naglasio je Radojičić.

Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS, istakao je da je Radojičićem razgovarao o rješavanju infrastrukture na području naselja Paprikovac i ove ustanove.

“Usvojen je regulacioni plan za Paprikovac i na ovom mjestu je planirano mnogo projekata kako bi imali što bolje uslove za rad. Pored modernog i dobrog kliničkog centra ovdje ćemo imati Medicinski fakultet i srednju Medicinsku školu, Institut za naučno-istraživački rad, novu kliniku za onkologiju, novi objekat za psihijatriju, zatim objekat za transfuziju, te rekonstrukciju klinika za ginekologiju i pedijatriju, te pravljenje garaže koja će riješiti problem parkiranja na UKC RS. Mnogo je planova, a sve ovo će biti realizovano uz podršku Vlade RS i grada Banjaluka, kao i zdravstvenih radnika”, istakao je Đajić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare