28. Oktobra 2020.

“Slemovi se precjenjuju, Novak je dominantna sila”

Big Portal

Ukoliko završi 2020. godinu kao prvi, što je izvesno, Đoković će to učiniti šesti put i tako izjednačiti rekord Pita Samprasa.

“Kada ocenjujemo istorijske velikane, postoji tendencija da se precenjuju Gren slem titule. Nedelje na broju jedan, kao i broj jedan na kraju godine takođe su veoma značajni aspekti te ocene, barem iz moje perspektive”, kaže Kurijer za tennis.com i dodaje:POVEZANO

“Pitovih šest uzastopnih godina su neverovatni i ne zahtevaju jedino izvanrednu veštinu, već i fizičku i mentalnu konstanost. Novakova sposobnost da ispiše sopstvenu istoriju u eri sa Federerom i Nadalom… To je jednako komplikovano i teško razumljivo kao i Pitovih šest u nizu”.

Na pitanje može li Đoković još dva-tri puta da završi godinu kao broj jedan, 50-godišnji Amerikanac odgovara:

“Mislim da može još dugo da bude broj jedan ukoliko ostane fokusiran i zdrav. Samo su dve stvari verovatne da ga u tome spreče – zdravlje i Nadal”.

I Kurijer, osvajač četiri Gren slem titule, završio je jednom sezonu kao najbolji na svetu – 1992. godine.

“To je teško u bilo kojoj epohi, na taj uspeh gledam sa velikim ponosom, a nema sumnje da je Novak i ove godine bio dominantna sila u muškom tenisu, brojevi ne lažu”, zaključuje Kurijer.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare