11. Oktobra 2020.

Tumbaković: Od Mađara počinje priprema za Škotsku

Big Portal

Selektor Ljubiša Tumbaković ističe da su naredna dva meča Lige nacija protiv Mađarske i Turske priprema za novembarski meč sa Škotskom, odlučujući za plasman na EURO.

– Svesni smo pozicije u kojoj se nalazimo, napravili smo korak ka ostvarenju cilja, ali to je bio samo jedan mali korak. Ono što treba da napravimo dolazi posle utakmice u Istanbulu, nakon koje ćemo krenuti u žestoku pripremu za ostvarenje cilja. Euforije nema, završena je juče na prvom treningu posle Osla. Biće promena u ekipi, ali mi smo reprezentacija Srbije, ne postoje glavni i igrači iz drugog plana. Sutra i u sredu počinjemo pripremu za ono najbitnije – finale baraža 12. novembra – rekao je Tumbaković.

Ipak, morao je da se osvrne na jednu od najboljih igara reprezentacije u ovoj deceniji, protiv Norvežana.

– Sve je uticalo na pobedu: od rada skauting službe, preko priprema, motivacije kako pojedinaca tako i cele grupe, pa do inata, jer su nas, uslovno rečeno, maltene svi unapred pustili niz vodu. Došli smo do maksimalne želje, htenja, ambijenta, do velike koncentracije svih igrača na krajnji cilj. I kada se sve to sublimira, napravi se rezultat. Pobeda koju smo ostvarili u Oslu mnogo će nam značiti na planu samopouzdanja.

A onda povratak u realnost, a to je Mađarska i jedan od važnijih mečeva, jer Srbija se bori za opstanak u B ligi Lige nacija i za što bolju poziciju na decembarskom žrebu za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022.

– Mađarska je jako dobra ekipa, iz godine u godinu se diže. To je nacionalni projekat još od osamdesetih godina, kada su počeli da tonu, pa su se dozvali pameti i počeli da ulažu u infrastrukturu, klubove i kvalitet je isplivao. Rezultati reprezentacije su jako dobri u poslednje dve-tri godine. U B grupi Lige nacija sve to tu, približno, svako svakog može da pobedi. Odgovorićemo obavezama koje nam slede, ali prioritet je finale baraža, više ćemo da razmišljamo o 12. novembru.

Stanje na tabeli u Grupi 3 B lige je takvo da je Rusija prva sa šest, Mađarska ima tri boda, a Srbija i Turska po bod. Prvoplasirani ide u najviši rang, a poslednjeplasirani ispada u C ligu. Meč između Srbije i Mađarske igra se u nedelju od 20:45 na stadionu “Rajko Mitić” uz direktan prenos na Nova S.

Sportklub

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare