6. Oktobra 2020.

Kako da ukiselite kupus za samo 12 sati

Big Portal

Sastojci:

1 veća glavica kupusa

3,5 dl bijelog vinskog sirćeta

3 dl vode

4 kašike soli

1 kriška hljeba

Priprema:

Isjeći korijen kupusa, a glavicu staviti u duboku posudu. U šupljinu gdje je bio korijen sipati 2 kašike soli. Hljeb iskidati na komade i rasporediti oko glavice, a jedan dio staviti preko soli.

Preliti vrelom vodom u koju je dodat ostatak soli. Zaliti sirćetom, poklopiti tanjirom i ostaviti da tako odstoji 8 sati.

Izvaditi kupus, sa njega ukloniti tragove izmrvljenog hljeba i prebaciti u duboki lonac. Procijediti tečnost, pa ponovo sipati preko kupusa i kuvati 10 minuta na srednje jakoj vatri, da tečnost proključa.

Skloniti s vatre i ostaviti da se ohladi. Izvaditi iz lonca. Listovi će se lako odvajati i kupus je spreman za sarmu.

(Kurir)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare