5. Oktobra 2020.

Mercedes predstavio električni trotinet

Big Portal

Mercedes je prošle godine na Salonu automobila u Frankfurtu prikazao konceptualno izdanje svog električnog trotineta, a sada se možemo upoznati i sa serijskom varijantom. Njemački brend je ovaj trotinet razvio zajedno sa švajcarskom kompanijom Micro Mobility Systems AG koja će i proizvoditi to “vozilo”.

Mercedesov trotinet nosi zvaničan naziv EQ eScooter, sa jasnom asocijacijom na gamu električnih vozila germanskog proizvođača automobila čiji nazivi počinju sa “EQ”.

Pres predstavnici “trokrake zvezde” navode da je EQ eScooter sačinjen od najkvalitetnijih materijala, kako bi se dao dovoljno dugačak životni vijek, a oni procjenjuju da će on iznositi nekih 5.000 pređenih km.

Ovaj električni trotinet ima masu od 13,6 kg i koristi bateriju 7,8 Ah. Maksimalna brzina mu iznosi 20 km/h, a Mercedes, odnosno švajcarski partner, dodatno se potrudio oko ogibljenja i točkova, kako bi EQ eScooter lakše savladao prepreke na putu. Autonomija kretanja je 25 km sa punom baterijom.

Dakle, prema svemu priloženom kada je riječ o performansama, čini se da ovaj Mercedesov električni trotinet nije ništa bolji od brojne kineske konkurencije, šta više u nekim sferama i kaska za proizvodima sa Dalekog istoka.

(AutoRepublika) 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare