11. Septembra 2020.

Naomi Osaka u finalu US Opena

Big Portal

Japanska teniserka Naomi Osaka plasirala se u finale US Opena pobedom protiv Amerikanke Dženifer Brejdi u tri seta rezultatom 7:6, 3:6, 6:3.

Osaka je uspela da se izbori za drugo finale u Njujorku gde je i osvojila prvu Gren slem titulu u karijeri (2018.). Godinu kasnije slavila je na Australijan openu i sada će se boriti za treću veliku titulu.

Prvi set doneo je veliku borbu u praktično svakom gemu. Videli smo samo jednu brejk loptu u 12 gemova i nju je Brejdi u sedmom gemu, ali je Osaka uspela da se odbrani. Japanka je bila ubedljiva u tajbrejku koji je dobila rezultatom 7:1 i tako povela 1:0 u setovima.

I u drugom setu je jedinu brejk loptu imala Brejdi, ali ovoga puta Amerikanka je uspela da oduzme rivalki poen na njen servis i u sledećem gemu, iskoristivši drugu set loptu, završi ovaj i uvede meč u treći set.

Već u četvrtom gemu trećeg seta Osaka koristi svoju prvu brejk loptu na meču i dolazi do vođstva 3:1, a zatim potvrdom brejka i do 4:1.

Imala je Osaka u šestom gemu još četri brejk lopte, ali Brejdi je uspela donekle da odloži neizbežno i smanji na 4:2. Do kraja meča, obe teniserke dobijale su svoje servis gemove i Osaka je privela meč kraju uz nešto veću borbu u poslednjem gemu, ali bez ozbiljnije pretnje sa druge strane mreže.

Osaka će se za odbranu titule boriti protiv bolje iz meča Serena Vilijams – Viktorija Azarenka.

Sport klub

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare