24. Augusta 2020.

Pesto od tikvica

Big Portal

Sastojci:

  • 250 g tikvica
  • 40 g pinjola
  • 50 g naribanog parmezana
  • 5 listova bosiljka
  • 150 ml maslinovog ulja
  • prstohvat soli

Priprema:

Operite tikvice i odstranite im krajeve. Naribajte ih i stavite u cjedilo sa soli kako bi ispustile višak vode (oko 30 minuta). Stavite tikvice, pinjole, naribani sir i listove bosiljka u mikser. Dodajte trećinu maslinovog ulja i miksajte petnaestak sekundi.

Dodajte ostatak ulja i miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Obrok poslužite samostalno ili kao prilog uz ribu. Dobićete lagan, zdrav i ukusan obrok.

Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare