2 jaja
2 kašike šećera
2 kesice vanillin-šećera
90 g otopljenog maslaca
500 ml mlijeka
250 g brašna
puna kašičica praška za pecivo
pola kašičice soli
Priprema:
Razdvojite bjelance i žumance pa bjelance uz postepeno dodavanje šećera i vanillin-šećera umutite u čvrsti šlag. U drugoj posudi umutite žumance, mlijeko i istopljeni maslac pa toj smjesi postepeno dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Tu smjesu postepeno, iz nekoliko puta, dodajte u umućena bjelanca.
Uključite aparat za pečenje vafla da se ugrije. Kada se zagrije, četkicom nanesite malo otopljenog maslaca na ploču za pečenje. Stavljajte po 3-4 kašike smjese, blago je kašikom rasporedite preko površine za pečenje pa pecite maksimalno četiri minuta. Ukoliko volite da su vafli rešiji, možete peći i malo duže.
Nezavisne