20. Augusta 2020.

“Sramota je što se neće dodeliti Zlatna lopta – Leva da pokrene peticuju”

Big Portal

Zbog pandemije koronavirusa saopšteno je da se “Ballon d'Or”, odnosno Zlatna lopta neće dodeliti nijednom fudbaleru ove godine.

Mnogi su ovakvu odliku protumačili kao nefer jer Robert Levandovski igra sezonu karijere i verovatno bi njemu pripala ova prestižna nagrada.

Takvog stava je Ferdinand:

Da sam ja Levandovski i da su otkazali dodelu Zlatne lopte, pokrenuo bih peticiju da se promeni odluka“, rekao je Rio za “Teamtalk”.

Ne mogu da verujem da su otkazali. To je okrutno i ovo je najblaža reč koju sam mogao da upotrebim. Levandovski zaslužuje da osvoji nagradu posle svega šta je uradio ove sezone. Osvojio je titulu, uveo ekipu u finale Lige šampiona, a oni su opet odlučili da nema Zlatne lopte, to nije u redu“, dodao je bivši štoper Junajteda.

Poljski napadač postigao je gol na svakoj utakmici ove sezone u Ligi šampiona i ukupno je dao 15, te se nalazi na dva gola zaostatka od rekorda Kristijana Ronalda iz takmičarske godine 2016/2017.

“Ljudi kažu Ronaldo daje previše značaju nagradama, ali nisam saglasan s tim. Nagrade mnogo znače za istoriju i sramota je što se ove godine neće dodeliti”, zaključio je Ferdinand.

b92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare