18. Jula 2020.

Hamilton suvereno do pola, Strol treći!

Big Portal

Šestostruki svetski šampion je na stazi „Hungaroring“ upisao svoju drugu pol poziciju ove sezone, a 90. u karijeri, krugom u vremenu od 1:13.447 minuta. Britanac je za desetinku bio brži od svog timskog kolege Valterija Botasa, koji će mu se pridružiti u prvom startnom redu, dok je treći bio Lens Strol iz Rejsing Pointa.

Hamilton je nedelju dana posle dominantnog izdanja u teškim uslovima u kvalifikacijama na „Red Bul ringu“, ponovo bio sjajan, pa to da li će osvojiti pol poziciju nijednog trenutka nije dovedeno u pitanje. Botas mu je sve vreme bio najbliži rival, ali je u samom finišu samo uspeo da smanji svoj zaostatak, dok je Strol bio 93 stotinke iza Britanca i tako je došao do svog najboljeg rezultata u kvalifikacijama u karijeri.

Mladi Kanađanin je takođe potvrdio da Rejsing Point ima odličan ritam na „Hungaroringu“, a u prilog tome ide i činjenica da će uz njega u drugom startnom redu biti Serhio Peres. Treći red rezervisan je za vozače Ferarija Sebastijana Fetela i Šarla Leklera, koje je sledio Maks Ferstapen iz Red Bula, koji je imao velike probleme sa bolidom u kvalifikacijama. Najbolju desetoricu kompletirali su dvojac Meklarena Lando Noris i Karlos Sains i Pjer Gasli iz Alfa Taurija.

Već u prvom delu kvalifikacija viđeno je veliko iznenađenje, pošto su dalje prošla obojica vozača Vilijamsa. Džordž Rasel je tada posebno zasijao jer je imao deveto vreme, dok je Nikolas Latifi bio 15. Tada su eliminisani vozači Hasa i Alfa Romea, uz Danila Kvjata iz Alfa Taurija, koji je podelio dvojac američkog tima zauzevši 17. poziciju – Kevin Magnusen je bio na poziciji ispred, a Roman Grožan iza njega. Na samom začelju našli su se Antonio Đovinaci i Kimi Raikonen.

U drugom delu nije bilo mnogo iznenađujućih rezultata, osim eliminacije Aleksandera Albona, koji je bio tek 13. Prvi ispod crte bio je Danijel Rikardo u Renou, ispred Rasela, koji je i pre nedelju dana u Austriji imao 12. vreme. Kvalifikacije su tada bile gotove i za drugog vozača Renoa Estebana Okona i Latifija.

Izvor: Sportklub

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare