9. Jula 2020.

Savjet ministara BiH nije mogao usvojiti ni dnevni red

Big Portal

Tegeltija je pojasnio da su protiv usvajanja dnevnog reda bili hrvatski ministri, koji su to obrazložili time da su određene tačke skinute na zahtjev zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara Bisere Turković (SDA) i da je ona rekla da neće glasati za kadrovska rješenja iz reda hrvatskog naroda.

On je rekao da mu je žao što je do toga došlo i da je ovo prvi put da se dešava da kompletan dnevni red ne bude usvojen.

Tegeltija je izrazio nadu da će nesporazumi između HDZ BiH i SDA biti riješeni, prenosi Srna.

Kako prenose sarajevski mediji, kamen spoticanja bilo je imenovanje direktora SIPA-e Darka Ćuluma, ali i drugih tačaka.

Podsjećamo, da su nedavno lideri SDA, HDZ i SNSD postigli dogvor oko imenovanja, ali očito nije sve do kraja usaglašeno. Tada su sva tri lidera kazala da će danas biti imenovani direktori SIPA-e, RAK-a, tačnije sve one pozicije koje su prošle procedure. No, ministri nisu mogli da usklade dnevni red.

Na predloženom dnevnom redu su bila i ova imenovanja:

  • Prijedlog imenovanja direktora Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, Odluka o predlaganju člana u Državnu regulatornu komisiju za električnu energiju iz Republike Srpske, davanje saglasnosti na Odluku o imenovanju direktora JP NIO Službeni list Bosne i Hercegovine, Prijedlog za imenovanje generalnog direktora Regulatorne agencije zakomunikacije Bosne i Hercegovine, mišljenje sa konkursnom dokumentacijom za imenovanje rukovodećeg državnog službenika, direktora Agencije za javne nabavke Bosne i Hercegovine, a čiji je predlagač Agencija za državnu službu Bosne i Hercegovine.

(BN)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare