22. Maja 2020.

Kriza mlađe generacije se nastavlja: Novače, srećan rođendan!

Big Portal

Đoković je tokom dosadašnjeg dela svog života, to jest profesionalne karijere, ostvario više nego maltene svi.

Srpski teniser je osvojio osam titula na Australijan openu, pet na Vimbldonu, tri na US openu i jednu, ali vrednu, na Rolan Garosu.

Sa 17 Grend slem trofeja nalazi se na trećem mestu večne liste, iza Rafe Nadala (19) i Rodžera Federera (20), a oni čine “veliku trojku”. Mada, to ste verovatno već znali.

Novak se 22. maja izjednačio sa Nadalom po broju godina, pa se sada može istaći broj tenisera mlađih od 33 godine koji imaju Grend slem titulu u svojim vitrinama.

Taj broj je dva, a za njega žemo da budemo zahvalni Marinu Čiliću (US open 2014) i Huanu Martinu del Potru (US open 2009) koji obojica imaju po 31 godinu.

Dakle, niko ko trenutno ima manje od 33 godine, s obzirom da je slavljenik Novak danas napunio toliko, sem Argentinca i Hrvata nema GS titulu. Ali, to nije sve.

Ako pogledamo učesnike Grend slem finala, dolazimo do podatka da su samo tri aktivna tenisera mlađa od 31 godine uopšte dolazila do tih mečeva.

To su Dominik Tim (26), Kei Nišikori (30) i Miloš Raonić (29).

Gledajući ove podatke postaje jasno da nije samo žestoko osporavan nova generacija tenisera inferiorna protiv “velike trojke”, već su to i gotovo svi teniseri dosta stariji od njih.

Ako imate 30 godina ili manje, nemate Grend slem titulu… Mada nije mnogo bolje ni ako imate 31 ili 32…

Novače, srećan rođendan!

https://twitter.com/atptour/status/1263726287442632704


Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare