16. Aprila 2020.

Proljećna pašteta

Big Portal

Sastojci:

– 100 g pasulja

– 3 sardine

– 3 šargarepe

– koren peršuna

– 2 celera

– 1 veći krompir

– 2 glavice luka

– 100 ml ulja

– pola veze peršuna

– 2 kisela krastavca

– so, biber

– ulje

Priprema:

Crni luk narendajte i izdinstajte, pa kada sasvim omekša, sklonite sa šporeta. Sardine izgnječite viljuškom i umešajte u luk.

Preostalo povrće obarite i ispasirajte. Pomešajte ga sa lukom i sardinom, dodajte sitno seckan peršun, posolite, pobiberite po ukusu.

Dobro izmešajte i oblikujte paštetu po želji i ukrasite je kolutovima kiselih krastavaca.

Prijatno!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare