9. Aprila 2020.

Biće zatvoreni Kastel, kampus i nekoliko fudbalskih stadiona u Banjaluci

Big Portal

“Pored zatvaranja određenih mjesta poput parka “Mladen Stojanović”, biće zatvoreni i neki drugi objekti na kojima je primjećeno okupljanje građana. To su Kastel, kampus i nekoliko stadiona”, pojasnio je Radojičić nakon što je predsjedavao sjednicom Štaba za vanredne situacije ovog grada.

Govoreći o mjerama Radojičić je kazao da je i dalje na snazi zabrana kretanja za lica mlađa od 65 godina u petak, te dodao da stariji od 65 godina imaju dozvolu izlaska u periodu od 7 do 10 časova.

Pozvao građane da u narednom periodu poštuju sve mjere i preporuke.

“Ne možemo da govorimo da je Banjaluka došla do vrhunca epidemije”, kazao je Radojičić i dodao da se od 10. marta do danas zadržava taj usponski trend.

“Sa jedne strane to je dobra informacija jer smo spriječili eksponencijalni rast, ali sa druge strane još uvijek imamo linearni rast”, pojasnio je Radojičić.

Podsjetio je da Banjaluka ima dva gradska karantina u kojima je smješteno 56 osoba, u kućnoj izolaciji je 2.100, dok je značajan broj izliječenih.

“Ono što je pozitivno u velikom broju testiranih je mali broj pozitivnih i da se broj lica sa teškom slikom ili održava ili smanjuje, tako da situaciju koju možemo ocijeniti pozitivnom”, naveo je Radojičić i dodao da to ne daje razlog za popuštanje mjera

“Ulazimo u otvaranje trećeg karantina u Srednjoškolskom domu, da bismo što manje ukrštali različite datume ulaska”, rekao je i dodao da će naredne osobe koje budu prelazile granicu biti smještene u ovom karantinu.

Radojičić je upozorio da, s obzirom da su pred nama katolički Uskrs, pravoslavni Vaskrs i Đurđevdan, postoji mogućnost da se u narednom periodu donesu još neke različite restriktivne mjere.

Imajući u vidu da se liberalizuju mjere u stranim zemljama Radojičić je naglasio da su svi lokalni karantini u funkciji i da sve osobe koje dolaze u BiH moraju provesti 14 dana u karantinu.

Prema njegovim riječima, za sutra je zakazana vanredna sjednica Skupštine grada koja treba da donese set od 13 akata vrijednosti od oko 8 miliona maraka, od čega se 3,5 miliona odnosi na olakšice građanima, a ostalo ne restrukturisanje javnih prihoda.

Štab je danas prema riječima Radojičića razmatrao izvještaje o svim linijama kontrole, a novi subjekti kojima je dozvoljen rad će biti kontrolisani.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare