7. Aprila 2020.

Čorba od tikvica

Big Portal

Sastojci:

– 2 tikvice

– šargarepa

– paškanat

– krompir 

– glavica crnog luka

– 2 čena belog luka

– 4dl soka od paradajza

– kašika seckanog vlašca

– ulje

– začin

Priprema:

Crni luk očistite i iseckajte na kockice, beli ispasirajte. Šargarepu i paškanat izrendanti na krupno rende. Krompir i tikvice isecite na kockice.

Na malo ulja propržite crni i beli luk, potom dodajte šargarepu i paškanat, i njih kratko propržite da omekšaju. Zatim dodajte tikvice i dinstajte na umerenoj vatri oko 5 minuta.

Sipajte sok od paradajza i isto toliko i vode, dodajte vlašac i začin po ukusu. Kuvajte na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.

Prijatno!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare