17. Marta 2020.

Najveći Realov problem nije Luka Jović

Big Portal

Iako još nije poznato kako će se takuća sezona privesti kraju i da li ćemo na leto gledati Evropsko prvenstvo, klubovi već moraju da planiraju sledeću sezonu.

U centru pažnje su naravno transferi, pa se već pomalo spekuliše o najinteresantnijim selidbama.

U prvom planu će svakako biti Real Madrid koji ni ove sezone nije uspeo da konsoliduje redove nakon odlaska Kristijana Ronalda.

Zinedin Zidan ima nekoliko “problema” u vezi sa sastavom, a iako se u poslednje vreme najviše pričalo o statusu 60.000.000 plaćenog napadača Luki Joviću, Srbin nije problem broj 1.

To je Velšanin Garet Bejl od koga se očekivalo da “eksplodira” nakon odlaska Portugalca i postane lider tima.

Dobio je dve šanse, ali nijednu nije iskoristio. Prvo nije uspeo da preuzme ulogu lidera kod Hulena Lopetegija i Santjaga Solarija.

Potom je bio na korak od transfera u Kinu, ali je povratnik na Santjago Bernabeu odlučio da mu da još jednu priliku.

Međutim, Bejl nije iskoristio ni nju. Nije dao gol u LaLigi od septembra, a postigao je ukupno samo dva cele sezone. Nastupio je na samo 18 utakmica, tek tri puta u 2020.

Real bi ga se možda i rešio ranije, ali ne može. Velšanin ima godišnju platu od čak 17.000.000 evra od koje ne želi da odustane, a ima ugovor do leta 2022.

Kina više nije opcija, a u Evropi ne postoji klub koji je spreman na toliki trošak za povredama sklonog 30-godišnjaka van forme.

Osim toga, Bejl je nekoliko puta poručio da uživa u životu u Madridu i da želi da ostane do kraja ugovora.

Bio bi spreman na selidbu samo ukoliko bi dobio slično ili veću platu. Kina je bila jedina varijanta, ali Velšaninu je izmakla “zlatna penzija” zbog uvođenja ograničenja plata u najvećoj državi sveta.

Možda bi mogao da se vrati u Premijer ligu, Mančester junajted se redovno pominje kao opcija, ili možda pređe Atlantik poput Dejvida Bekama, Davida Vilje, Bastijana Švajnštajgera i Zlatana Ibrahimovića i “proda” svoje ime i reputaciju Amerikancima?

U svakom slučaju, Real ima ogromnu glavobolju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare