Potrebno:
600 g krompira
1 velika glavica crnog luka
2 kašike pirinča
2 kašike instant sosa od pečuraka
2 kašike kukuruznog brašna
4 čena seckanog belog luka
malo začina
peršunov list
so, biber, ulje
Priprema:
Tepsiju 30×20 cm podmazati uljem. U činiju iseći krompir na listiće, dodati malo začina, peršunov list, biber, ulje, beli luk i kukuruzno brašno. Sve dobro izmešati, pa polovinu ređati u pleh.
U sredinu staviti opran pirinač, luk na krugove i drugu polovinu krompira. U činiji gde je bio krompir dodati 300 ml vode i u nju dodati instant iz kesice sosa od pečuraka, dobro izmešati, pa preliti krompir.
Još malo preliti krompir uljem i peći na 220 stepeni C oko 50 minuta da lepo porumeni.
14. Marta 2020.
Posni krompir preliven sosom od pečuraka ukusan i bez mesa
Podijeli vijest na:
Pretplata
0 Komentara
Povezane vijesti
-
Svijet
Bajden na istorijskom minimumu sa 38,7 odsto podrške
-
Hronika
Nijemci zaustavili ženu iz BiH za kojom je raspisan nalog za hapšenje
-
Svijet
Putin ostavio sve bez teksta: Zapadni mediji ovo ne smiju da objave!
-
Hronika
Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
-
Republika Srpska / BiH
Ramo Isak i 2 sina u posjetu Srebrenici otišli sa 5 službenih vozila