Nećete više stalno biti gladni
Prerađeni ugljeni hidrati, kakvih je prepun beli hleb, u vašem organizmu uzrokuju nagli porast šećera u krvi koji potom vrlo brzo pada. Ove promene mozgu šalju nejasne i nagle signale koji povećavaju osećaj gladi i žudnju za hranom zbog čega se gojimo.
Ali to ne znači da iz vaše ishrane morate u potpunosti da izbacite hleb, već da prazne kalorije iz belog hleba zamenite onim napravljenim od celih žitarica koje regulišu i balansiraju šećer u krvi.
Prepun ugljenih hidrata, najveći neprijatelji vitke linije, hleb je u današnje vreme okarakterisan kao najveći krivac za gojenje i često biva među prvim namirnicama isključen iz ishrane. Zanimalo nas je, koliko je zaista hleb štetan i da li bi ga, koliko i na koje vrste, trebalo ograničiti?
Za emisiju 150 minuta Dr Feelgood je rekao: “Odgovorno tvrdim da ne treba izbaciti hleb iz ishrane, sem u slučaju da ste alergični na gluten ili imate celijakiju. Svi ostali, unosite hleb umereno, molim vas.”
Kako da odaberete hleb koji ćete svakodnevno jesti, i koji hleb ima najviše kalorija, poslušajte u video-snimku.