29. Januara 2020.

Prvi Maseratijev hibridni model se očekuje 2020. godine

Big Portal

Maserati je na korak do velike promene koju očekujemo kod svih automobilskih kompanija. GranTurismo model je dostigao puni životni ciklus i bit će zamenjen novim, potpuno električnim automobilom.

Iako nije poznato da li je ovaj model sledeći novitet iz Maseratija, iz kompanije su otkrili da možemo očekivati hibride, plug in hibride i električna vozila.

Zvaničnih potvrda o tome kada možemo očekivati prvi hibrid ili plug-in hibridni automobil nije bilo, ali prema Automotive News Europe, prvi model ove vrste stiže nam čak i pre nego što smo očekivali – 21. aprila 2020. na Internacionalnoj automobilskoj izložbi u Pekingu.

Prema njihovim tvrdnjama, “izvor upoznat s planovima Maseratija” otkrio je ovaj detalj, ali nije razjasnio hoće li novi model biti hibrid i hoće li biti predstavljeni svi zajedno ili pojedinačno.

Osim toga, izvor nije otkrio detalje o Maseratijevom hibridnom sistemu, pa ne znamo koji motor će biti korišćen u novom modelu.

Poslovni plan Maseratija, prema oficijelnenom saopštenju, uključuje 10 novih ili unapređenih modela koji će se pojaviti od 2020. do 2023. godine, pa su verzije modela Levante i Quattroporte verovatno već u izradi.

Ghibli će biti prvi Maseratijev model “pretvoren” u električni, što iznenađuje s obzirom na svetsku popularnost terenskih automobila.

Nove verzije modela GranTurismo i GranCabrio biće potpuno električne i takođe bi se trebale pojaviti ove godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare