19. Januara 2020.

Hari i Megan ostali bez titula: Više nisu kraljevska visočanstva

Big Portal

Kako prenosi BBC, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa rekli su da nameravaju da nadoknade novac za popravku Frogmora, kuće koju su koristili, a ona će ostati njihov dom u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Par takođe više neće formalno predstavljati kraljicu. Ova odluka doneta je nakon što su Hari i Megan saopštili da se povlače iz kraljevskog života i žele da postanu finansijski nezavisni.

Kraljica Elizabeta II je zvanično podržala njihovu odluku nakon porodičnog sastanka na kom je o tome detaljnije porazgovarala s unukom Harijem.

U najnovijem saopštenju kaže da je zadovoljna jer je nakon “višemesečnih kontroverzi i nagađanja” pronađen konstruktivan put za njenog unuka i njegovu porodicu.

“Hari, Megan i Arči će uvek biti mnogo voljeni članovi moje porodice. Prepoznajem izazove koje su iskusili kao rezultat intenzivnog nadzora u poslednje dve godine i podržavam njihovu želju za samostalnijim životom. Želim da im se zahvalim na njihovom predanom radu u ovoj zemlji, u zajednici i šire, i posebno sam ponosna na to što je Megan tako brzo postala član porodica. Svi se nadamo da će im današnji sporazum omogućiti da započnu izgradnju srećnog i mirnog novog života”, poručila je Elizabeta II.

Izvor: Novosti

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare