11. Januara 2020.

Poraz Kingsa, dabl-dabl Bjelice, Memfis srušio San Antonio, Lejkersi “pregazili” Dalas

Big Portal

Posle dve vezane pobede nad Finiksom i Golden Stejtom, Sakramento Kingsi doživeli su prvi poraz, ali od tima koji juri šampionsku titulu.

Baksi su odmah pokazali da se ne šale i prvi kvartal dobili sa 34:18, da bi se to njihovo veliko vođstvo nastavilo i tokom čitave druge četvrtine, a na “veliki odmor” su otišli sa 11 poena prednosti.

Bjelica, Hild i Foks najavili su bolje minute tima iz prestonice Kalifornije, uspeli da naprave seriju 17:5 i da dođu do vođstva, kada su se istakli Bjelica i Džajls.

Milvoki je momentalno poslao svoj odgovor i serijom 20:3 preuzeo uzde, da bi na kraju utakmicu mirno priveo kraju.

Janis Adetokumbo je imao slabo veče sa 13 poena i 10 skokova, dok je Kris Midlton ponovo briljirao sa 27, a Erik Bledso postigao je 24. Na drugoj strani, najefikasniji su bili Foks i Barns sa po 19 poena, dok je srpski reprezentativac Nemanja Bjelica ubacio 12 poena uz 13 skokova.

Los Anđeles Klipersi su u divizijskom derbiju pobedili Golden Stejt Voriorse sa 109:100. Kavaj Lenard je dominirao ovom utakmicom, a interesantno je da su oni ponovo igrali bez rovitog Pola Džordža, dok je vrlo dobro poznat problem s povredama u redovima Golden Stejta.

Utakmica je gotovo čitavo vreme bila “u egalu”. Prvi period dobio je tim iz Los Anđelesa, da bi Voriorsi dodali gas i prilično dugo držali prednost. Pred ulazak u poslednjih 12 minuta, vodili su sa 93:83.

Tada se “pojavljuju” Montrez Herel i Kavaj Lenard, Klipersi prave seriju 21:6 i odnose pobedu ispred nosa Voriorsima koji su bili, u najmanju ruku, ravnopravan protivnik.

Kavaj Lenard je meč završio sa 36 poena, uz to je imao i 9 skokova i 5 asistencija. Ispratili su ga Lu Vilijams sa 21 poenom, kao i Beverli sa 12 uz 11 skokova i 9 asistencija, dok je Montrez Herel imao 11 poena i 10 skokova.

Na drugoj strani po 17 poena postigli su Omari Spelman i Glen Robinson, a Alek Burks imao je poen manje. Srpski košarkaš Alen Smailagić meč je završio sa 2 poena i 2 skoka.

Košarkaši Memfis Grizlisa ubedljivo su pobedili San Antonio Sparse rezultatom 134:121, a srpski košarkaš Marko Gudurić ponovo nije igrao.

Ovo je treći uzastopni meč u kom nije bilo Gudurića u ekipi Grizlisa, a njegovi saigrači su uspeli da zabeleže veliku pobedu.

Dža Morent, Džeren Džekson, Dilon Bruks i Jonas Valančiunas imali su preko 20 poena, dok je Morent imao i dvocifren broj asistencija.

Verovali ili ne, ali Grizlisi su posle ove pobede na osmom mestu na Zapadnoj konferenciji, što znači da su oni preskočili upravo San Antonio Sparse na tom poslednjem plej of mestu.

Demar Derozan je bio faktički jedini raspoloženi igrač u redovima Sparsa, ali to je bilo nedovoljno da se izbegne poraz od mlade ekipe Memfisa, kojoj je malo nedostajalo da sa dvocifrenom prednošću ode na poluvreme.

Sparsi su uspeli da priđu na samo posed zaostatka, najviše zahvaljujući Derozanu, ali su kontra seriju napravili Valančiunas i Morent pa se Memfis ponovo odlepio i mirno priveo utakmicu kraju.

Grizlisi su imali 39 asistencija na toj utakmici i ostali uskraćeni za obaranje rekorda franšize koji stoji od 1997. godine, kada su imali 40.

Džeren Džekson postigao je 24 poena, Dža Morent 22 uz 7 skokova i 14 asistencija, toliko je imao i Bruks uz 6 asistencija, dok je Valančiunas postigao 21 poen uz 9 skokova.

Sa 36 postignutih poena u redovima Sparsa prednjačio je Demar Derozan, imao je takođe po 9 skokova i asistencija dok su Forbs i Oldridž postigli po 21 poen.

Košarkaši Jute pobedili su Šarlot rezultatom 109:102, a njihov najefikasniji pojedinac bio je novi igrač koji je stigao iz Klivlenda, Džordan Klarkson. On je meč završio sa 20 postignutih poena, dok je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović postigao 16 uz po 3 skoka i asistencije.

Što se Šarlota tiče, sjajno je odigrao “Skeri” Teri Rozir koji je postigao 23 poena uz 5 skokova i 4 asistencije, a Vili Ernangomes imao je 15 poena i 6 skokova.

Bruklin Netsi pobedili su Majami Hit na svom parketu rezultatom 117:113, a spektakularan duel prikazali su Spenser Dinvidi i Džimi Batler.

Rafalna paljba viđena je u prvoj četvrtini, kada smo mogli da vidimo čak 74 poena, od čega je Majami ubacio 43, najviše ove sezone. Košarkaši Majamija su uspeli da održe prednost veću od dva poseda i na poluvremenu, kada su imali +8, a zanimljiva situacija desila se kada je Batler šutirao slobodna bacanja.

On je imao onaj “uličarski obračun” sa Ti Džej Vorenom pre neko veče kada je Majami igrao sa Indijanom, pa su ga navijači Bruklina provocirali povicima “Voren, Voren”.

To ga nije previše omelo pošto je ubacio 33 poena uz 9 skokova i 2 asistencije, dok je Bem Adebajo imao 22 poena i 6 skokova uz 7 asistencija.

Spenser Dinvidi je uspeo da pomogne svom timu da preokrene utakmicu i da serijom 12:0 u trećoj četvrtini dođu do 89:89, da bi poslednjem kvartalu u neizvesnoj završnici pokazali da su bolji tim i slavili.

Dinvidi je ubacio 26 poena, dok je Rodion Kuruks imao 19.

Vašington Vizardsi su savladali Atlantu sa 111:101, a nekadašnji as Partizana Davis Bertans postigao je 14 poena uz 7 uhvaćenih skokova, dok je sa 19 najefikasniji bio Džordan Mekre.

Tre Jang nije blistao, on je za Hokse postigao 19 poena uz 7 asistencija, a Kevin Hurter imao je 16 poena.

Los Anđeles Lejkersi su rezulatom 129:114 pobedili Dalas Maverikse, a meč je zbog povrede propustio Entoni Dejvis.

Lebron Džejms i Kajl Kuzma imali su sjajno veče i rastužili sve prisutne u Amerikan Erlajns centru, pa su Lejkersi u prvoj četvrtini ubacili 45 poena.

Već tada su imali +18 i bilo je jasno da je utakmica manje-više rešena, da bi do poluvremena svoje vođstvo dodatno učvrstili i na pauzu se otišlo sa 21 poenom u korist “Jezeraša”.

Dončić je bio frustriran i prvo poluvreme završio sa pocepanim dresom, a to je mladi slovenački košarkaš uradio sam posle nekih šuteva koji jednostavno nisu hteli u koš.

U drugom poluvremenu, meč je bio nešto mirniji. Mavsi su uspeli malo da ublaže taj poraz, koji je na kraju bio sa podnošljivih 15 razlike. Dončić je ovaj susret završio sa 25 poena, 10 skokova i 7 asistencija, na samo korak od tripl dabla.

Tim Hardavej je imao 22, Set Kari 16, a Boban Marjanović postigao je 14 poena uz 12 skokova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare