11. Januara 2020.

Đoković se poslije drame revanširao Medvedevu, Srbija u finalu ATP kupa, pobjeda i u dublu protiv Rusije!

Big Portal

Posle velike borbe u dva singla, Dušan Lajović i Novak Đoković doneli su dva poena našem timu, pobedama nad Karenom Hačanovim i Danilom Medvedevim.

Bilo je to čarobno izdanje Lajovića protiv Hačanova 7:5, 7:6 (1) i potom dva sata i 47 minuta neverovatne borbe Đokovića sa Medvedevom u kojem je slavio sa 6:1, 5:7, 6:4.

Posle trijumfa u singl mečevima, Dušana Lajovića i Novaka Đokovića, pobedu su u dublu zabeležili i Nikola Ćaćić i Viktor Troicki.

Oni su u meču koji nije imao rezultatskog značaja pobedili Konstantina Kravčuka i Tejmuraza Gabašvilija sa 6:4, 7:6 (7) u meču koji je trajao ukupno 90 minuta.

U drugom polufinalu, sastaju se domaćin Australija i tim Španije.

Dušan Lajović je doneo prvi poen timu Srbije u polufinalu ATP kupa u Sidneju protiv Rusije.

Lajović je posle sjajnog tenisa u meču koji je trajao 108 minuta pobedio Karena Hačanova sa 7:5, 7:6 (1).

Tako je nastavio sa fantastičnim igrama na ovom premijernom takmičenju pokazavši da se nalazi u izvrsnoj formi na startu sezone.

Sve je u igri tenisera iz Stare Pazove, koji će napraviti značajan skok na ATP listi, funkcionisalo savršeno.

Odličan i pouzdan servis, izuzetno siguran forhend kojim je lako dolazio do vinera, precizan jednoručni bekhend. Silno je bio motivisan, kao i u prethodnim mečevima, igrao je kao u magnovenju i rezultat, jednostavno, nije mogao da izostane.

Bila je to treća Dušanova pobeda nad Karenom u isto toliko mečeva, ali prva na tvrdoj podlozi. Prethodne dve ostvario je 2016. i 2018. u Kicbilu i Madridu, a protiv Rusa još nije izgubio ni set.

U prvom setu je svako od igrača dobijao svoj servis, nisu dozvoljavali jedan drugom da dođu do brejk prilike, a onda je u 12. gemu posle jedine takve prilike u meču, Lajović uspeo da osvoji ključni poen i dobije set sa 7:5.

Hačanov je u naletu besa polomio reket i zaradio opomenu, a onda zaighrao još odlučnije. Slao je prave projektile u polje Lajovića, ali to nije poremetilo koncentraciju srpskog tenisera koji je nastavio da briljira.

Strpljivo je držao svoj servis i čekao priliku i konačno, dočekao je u taj-brejku.

Furioznom serijom poena stigao je do nedostižnih 6:0, da bi Hačanov osvojio utešni poen, ali kraj je bio tu. Lajović je poslao neodbranjivu forhend dijagonalu za kraj i veliki trijumf posle kog je Srbija povela u meču sa 1:0.

A onda je red došao na kolose, Đokovića i Medvedeva!

Dva puta su igrali prošle godine i oba puta je slavio Rus, koji je imao nestvarno dobrih šest meseci od Vimbldona do kraja protekle sezone.

Pobedio je Novaka u Monte Karlu, potom i tokom leta u Sinsinatiju, ali šampion kakav je Đoković jednostavno nije želeo sebi da dozvoli da i treći put zaredom izgubi od zaista izvanrednog Moskovljanina, petog na ATP listi.

Očekivao se žestok meč i to se potvrdilo istinitim jer je dramatična borba trajala dva sata i 47 minuta. Bio je to neverovatan tenis u kojem su odlučile nijanse i veliko iskustvo Đokovića.

Početni set nije nagoveštavao da će biti tako teško, jer je Novak uspeo da protutnji kroz njega i dođe do 6:1 posle svega 31 minuta igre.

Znalo se da Medvedev nema kod sebe belu zastavicu, da će nešto drastično promeniti i gem po gem u drugom setu, Rus je pronalazio ono najbolje u sebi.

Novak kao da je igrao protiv zida, nema šta Medvedev nije vraćao u teren, a počelo je brejkom za Đokovića. Međutim, Medvedev kao u magnovenju pravi niz od četiri gema, pa Novak uspeva da se sa 1:4, vrati na 4:4.

Ipak, finiš seta je pripao Rusu koji je napravio brejk za 7:5.

Mirisalo je na neke od ranijih mečeva, kada je Medvedev uspevao da preokrene meč na svoju stranu, delovao je da ima više snage, ali Novak je skraćivanjem poena uspeo da poremeti taj ritam u setu odluke koji je bio izuzetno dramatičan u samom finišu.

U petom gemu, Novak je napravio ključni brejk, potom poveo sa 4:2. Na 5:4, usledilo je pravo ludilo od gema, tri brejk prilike za Rusa, ali Novak je pronašao ono najbolje u sebi i iskoristio drugu meč loptu za veliku pobedu.

Tako je Srbija povela sa nedostižnih 2-0, pa je dubl meč između NiIkole Ćaćića i Viktora Troickog i Konstantina Kravčuka i Tejmuraza Gabašvilija imao samo revijalni karakter.

U početnom setu, srpski dubl je uspeo da načini brejk u sedmom gemu i tako povede sa 4:3.

Do kraja seta uspeli su da sigurno serviraju i sačuvaju stečenu prednost.

U drugom setu. Ćaćić i Troicki su načinili brejk u petom gemu, poveli sa 3:2, a onda su u narednom gemu Rusi na servis Ćaćića uzvratili istom merom (3:3).

Na servis Gabašvilija, Viktor i Nikola su napravili novi brejk i poveli sa 4:3, ali videli smo i četvrti brejk zaredom, Rusija je izjednačila na 4:4.

Usledila su četiri gema u kojem su serveri bili sigurni, pa se stiglo do taj-brejka u kojem su Viktor i Nikola slavili sa 9:7.

Pobeda će naročito imati značaja za Ćaćića koji će nastaviti da se takmiči u dublu, a samo za ovaj susret naš tim će dobiti 70 poena.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare